DHA-A leader
DHA-A leader

Allemaal geslaagd voor zwemdiploma B

Den Helder – Afgelopen weekeinde was het de beurt aan de maar liefst 49 B-leszwemmers van Zeemacht om op te gaan voor hun diploma. Ze stonden toch wel een beetje zenuwachtig aan de badrand, zou het goed gaan vandaag? Natuurlijk wisten de instructeurs op tijd de zenuwen van de kandidaten te kalmeren: als je op gaat voor je diploma dan kun je het gewoon, anders had je geen ‘briefje’ gekregen.

Omdat er zo veel afzwemmers waren, werd in twee groepen afgezwommen. Beide keren zat de tribune weer behoorlijk vol met supporters. Altijd heel fijn dat zoveel familie en vrienden de moeite nemen om naar de kinderen te komen kijken! Bij één van de afzwemgroepen kwam zelfs de voorzitter van msv Zeemacht, Jellie Gatowinas, de verrichtingen van de kinderen bekijken en als ze er toch is wil zij altijd aan het einde ook de kinderen toespreken.

Maar nu naar het afzwemmen: eerst met de kleren aan, dus eigenlijk het moeilijkste. Maar zo gauw de kinderen in het water waren gesprongen ging het direct naar wens. Onderwijl zagen ze zelfs kans om nog even naar de tribune te zwaaien. Op beide dagen zwommen de kinderen net als of het een gewone les was, onder leiding van meester Jan werkten ze het hele ritueel zonder problemen af!

Geslaagd!
Na het onderdeel watertrappen moesten de kinderen op de badrand gaan zitten voor de foto’s. Eerst nog even een praatje over de volgende diploma’s die bij Zeemacht zwemmen te behalen zijn, waaronder natuurlijk diploma C, maar ook snorkelen, survival en plankspringen. Ja, en toen kwam het hoge woord van de beoordelingscommissie: Alle kinderen geslaagd, gefeliciteerd!

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: