DHA-A leader
DHA-A leader

Assorgia wint Halve van Den Helder

Den Helder – Nieuwedieper Luca Assorgia heeft zondag de Halve van Den Helder gewonnen. Hij is daarmee de eerste lokale winnaar van de halve marathon.

Assorgia nam samen met oud-winnaar Michiel de Ruiter al snel de leiding. Op de dijk, kort na de doorkomst in Huisduinen, plaatste de lokale favoriet een versnelling en sloeg daarmee een gat met De Ruiter. “Ik voerde het tempo op en dat bleek effectief, aldus de winnaar. “Een tweede plek is geen schande”, vond De Ruiter. “Zeker niet als je zoals ik er toch een tijdje uit bent geweest.”

Bij de vrouwen ging de zege naar Margriet Berkhout. “Vorig jaar tweede, dus een stijgende lijn”, zo sprak de winnares. “Ik had het goed warm, maar het was nog wel te doen.” De oudste deelneemster, Myra van Es, had liever ander weer gezien: “Die warmte vind ik niks, geef mij maar 14 graden en wat regen.”

De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. “Geen calamiteiten of rare dingen en met Luca hebben we natuurlijk een geweldige winnaar”, sprak Francois Flisijn kort na afloop. Het mooie weer zorgde voor veel extra inschrijvingen op de dag zelf, zo’n tweehonderd. Daarmee gingen op de verschillende afstanden zondag in totaal zo’n 1.100 atleten van start.

Foto’s: DHFOTO.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.