DHA-A leader
DHA-A leader

Beter voor Den Helder wil een nachtburgemeester

Den Helder – Den Helder moet een eigen nachtburgemeester krijgen. Dat is de stelling van de fractie van Beter voor Den Helder. De partij dient hierover maandag een motie in, tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Nachtburgemeester is een officieuze titel voor iemand die een toonaangevende rol speelt in het nachtleven van een gemeente. Volgens BvDH kunnen de activiteiten van een nachtburgemeester bijdragen aan de promotie van Den Helder. De primaire taak van een nachtburgemeester is om gevraagd en ongevraagd advies te geven ter stimulatie van het nachtleven in de stad. Ook kan deze persoon middels activiteiten aandacht besteden aan speciale doelgroepen in Den Helder, waaronder jongeren.

BvDH roept het college op het initiatief te nemen tot het benoemen van een nachtburgemeester met vooraf vastgestelde bevoegdheden en taken. Die benoeming moet uiterlijk op 1 oktober 2017 zijn gerealiseerd. Wie de nachtburgemeester wordt is aan de inwoners. De fractie wil dat de inwoners mogen kiezen via een online stemming.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

19 reacties

 1. Anton Hagen.

  Dit is dus typisch een waardeloos voorstel van de ex Stads-partijers.Omdat er in Rotterdam en nog wat steden een debiel rondloopt welke zich zelf heeft gepromoveerd tot nachtburgemeester wil deze ”partij” het ook hier.
  Denk niet dat we hier op zitten te wachten.
  Dit gaat alleen maar geld kosten, al zal men beweren van niet.
  College en raad ,NIET INTRAPPEN!!!! Zal geen enkele meerwaarde hebben!!!
  Steek jullie energie maar in nuttiger zaken voor de Helderse bevolking Beter voor Den Helder!!!!!!!

  1. D.A.

   Kan mooi de nachtburgemeester een horeca instalatie bedrijf aansturen, na de reguliere werktijden ! Als dat bestaat,……. zou best kunnen aanslaan als ik de ongevraagde inwoners op / in een bank zittende op het park bewonder. ( Olie dom plan duzz ).
   Proost en een fijne weekend !

  2. Bodelo

   Anton, ik ben het helemaal met je eens.
   Dit is echt nutteloos tijdverdrijf wat deze partij voorstelt. Aan de andere kant ben ik blij dat het voorstel nu komt, mijn lijstje voor partijen waar ik op ga stemmen wordt weer ietsje korter ….

 2. Jan Veldman

  Heel erg goed. Een nachtburgemeester is in andere steden ok een succes gebleken. Den Helder kan wel wat meer nachtleven gebruiken.

  1. Ad

   Den Helder moet eerst maar eens starten met “een leven”. Dat nachtleven stopt hier met een paar bejaarde kroegjes en een “zichzelf heel belangrijk vindend” clubje op een hoekje dat meer lijkt op een kleuteropvang… en verder een verdwaalde dakloze en een paar dealertjes komt het hier niet echt. Wat moet zo’n burgemeester doen dan ?????
   Wat een geleuter……… en wat eerdere al zeggen…. weer een partij van de lijst kunnen strepen

   1. Rupert S

    Precies.

    Het ‘nachtleven’ van Den Helder is namelijk niet ‘bruisend’ maar levensgevaarlijk. Toeristen of zeelui die een biertje gaan halen zijn hun leven niet zeker omdat het wemelt van agressieve paupers: potenrammers, toeristenrammers, vreemdelingenrammers, zeeliedenrammers, marinemedewerkerrammers.

    Dit ellendige ensemble wordt traditioneel geserveerd met een ernstig en groot misbruik van (hard)drugs.

    Dus wellicht kunnen de ‘grote denkers’ van ‘Beter voor Den Helder’ eens een zindelijk manifest opstellen waarin ze hun doorwrochte plannen eens terdege motiveren.

 3. Fred

  Zijn er eigenlijk al kandidaten voor de functie ? Ik zelf stel voor Marinus Vermoten.

  1. Monique_K

   Zit die in het nachtleven dan? Want uit dat circuit komt zo’n nachtburgemeester, zover ik heb begrepen, over het algemeen vandaan.

   1. Fred

    Vraag dat hem zelf maar. Ik heb in mijn wilde tijd , Marinus in diverse cafè’s meegemaakt. En ik moet je wel zeggen , hij spuugde er niet in. Voorwat dat betreft , is Marinus een goede kandidaat.

  1. Fred

   Op die dikke kop past geen goede zonnebril, Je weet wel zo’n èèntje ala Jules Deelder.

 4. Jacques van Velzen

  Welk nachtleven?.. Voor de grote steden is het wellicht een toegevoegde waarde, die mij overigens volledig ontgaat. Wellicht eerst een mooi nachtleven creeren. Voor je met dit soort luchtfietserij zieltjes wilt gaan winnen.

 5. Rupert S

  Wat een larie. Alleen een tokkie kan zoiets verzinnen. Seriously.

  In Rotterdam was het fenomeen op een ludieke manier gekoppeld aan de gewoontes van een kunstenaar. Een grappig fenomeen dat zo gegroeid is.

  In andere contexten is een nachtburgemeester een spottende term voor een zuiplap casu quo nachtbraker met een zinloos, fantasieloos en improductief bestaan. Dus.

 6. Simon.H

  Den helder en een nachtburgemeester zo daar eerst maar eens een nacht overgeslapen. het idee is goed ook goed dat het aan de inwoners is overgelaten om te kijken wie ze daar willen hebben en in iedere havenstad is ellende te vinden dat is niet alleen van nu

 7. Rupert S

  Ik ga het anders formuleren want ik ben het zat.

  Er komt geen nachtburgemeester. Nu niet, morgen niet en nooit niet.

  ‘Beter voor Den Helder’ heeft zich gemanifesteerd als een subversief element dat primitieve waarden koestert en in die zin streng gemonitord moet worden.

  Wat een idioten, wat een paupers.

  1. Simon.H

   nou nou dit prikkelt mijn nieuwsgierigheid hoe zit het dan wel niet met de stadspartij en vvd
   in je gedachten

Reageren is niet meer mogelijk.