DHA-A leader
DHA-A leader

Inloopbijeenkomst over Tiny Houses Nieuw Den Helder

Den Helder – Het gebied “De Falgatuinen” in Nieuw Den Helder ontwikkelt zich tot een gebied met een eigenzinnig karakter rond de thema’s ‘duurzaamheid’, ‘eigen initiatief’ en ‘alternatief woonmilieu’. Er wordt getuinierd, er zijn waterkunstwerken en nu zijn er concrete plannen voor het zelf laten bouwen van ‘Tiny Houses’.

Buurtbewoners die hierover meer willen weten zijn van harte welkom bij twee inloopbijeenkomsten, op 8 en 16 mei in ’t Wijkhuis. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom. Woningstichting en de gemeente hebben de bijeenkomsten georganiseerd.

Waar ooit de kenmerkende flats stonden, wacht het landschap tussen Marsdiepstraat, Eendrachtsstraat en Dintelstraat op een nieuwe toekomst. Woningstichting en de gemeente willen de Falgatuinen uit laten groeien tot de oase van de wijk. Een gebied waar plaats is voor positieve zaken als kunst, ontmoeting, pionieren, nieuwe vormen van wonen, duurzaamheid en gemeenschapsvorming.

Wat zijn tiny houses?
Op ruime kavels krijgen bewoners de mogelijkheid hun eigen ‘Tiny House’ te bouwen: kleine volwaardige woningen, gebouwd vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Het eerste Tiny House zal er tijdens Sail Den Helder al staan. Daarna volgen er meer.

Er zijn al diverse belangstellenden met concrete plannen. Het doel is dat de woningen zo zelfvoorzienend mogelijk zijn. Ze worden bijvoorbeeld niet aangesloten op het elektriciteitsnet en het riool. Wel op het waternet. Vuil water stroomt naar helofytenfilters op het terrein, waar het door bacteriën wordt gezuiverd. De kavels waarop de tiny houses komen te staan zijn gemiddeld 600 m² groot.

Inloopbijeenkomsten
Op maandag 8 mei (van 15.00 tot 17.00 uur) en dinsdag 16 mei (van 17.00 tot 19.00 uur). Locatie: MFC ’t Wijkhuis. Medewerkers van beide organisaties zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Hoewel in de eerste plaats bedoeld voor omwonenden van de Falgatuinen, zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Meer informatie: Woningstichting Den Helder, 0223 677677, vraag naar Sander Quartel of Marion van den Broek.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. wil

    eerst beloven, wordt niet meer op gebouwd, blijkt leeg, soort parkje met boompjes, bankjes etc. En dan nu Tiny huisjes? gemeente hou je aan je woord.veel dingen toezeggen, maar aan je woord houden? Moeilijk hè?? luister naar de inwoners en hun wensen, maar dat doen jullie niet. hoe moet dat luisteren?

Reageren is niet meer mogelijk.