DHA-A leader
DHA-A leader

Noorderfestival gaat op herhaling

Julianadorp – Op zaterdag 1 juli 2017 is het feest bij ’s Heeren Loo in Julianadorp. Op het terrein van Noorderhaven vindt dan de tweede editie plaats van het Noorderfestival met live muziek, theater, markt en activiteiten.

Ook dit jaar is het de organisatie gelukt een afwisselend programma aan te bieden. Jody Annes, projectleider Noorderfestival: “Het thema is dit jaar ‘passie’. Wij werken met passie, ieder op zijn eigen manier. De passie van onze cliënten vind je terug op de markt waar producten te koop worden aangeboden die door cliënten van ’s Heeren Loo op de dagbesteding zelf zijn gemaakt.”

“Onder andere kaarsen, schilderijen, houten woonaccessoires en zeep worden tegen een schappelijke prijs aangeboden. De opbrengst wordt ingezet voor materialen om nieuwe producten te maken. Het is belangrijk dat op deze manier de opbrengst ten goede komt aan de cliënten. Verder vind je op de markt oude ambachten en presenteren bedrijven en organisaties uit de regio zich.”

Muziek en dans
Passie voor muziek en dans komen ook tot uiting in het muziekaanbod. De opening wordt verzorgd door fanfare Kunstzin samen met majorettes. Dansgroep Noorderhaven geeft een optreden en de finale vindt plaats van ‘Voice van het Laar’, de talentenjacht voor en door cliënten. De 9-koppige band Funky Good Time zal de middag afsluiten.

Zowel cliënten als kinderen kunnen zich vermaken op luchtkussens en in een draaimolen. Ook behoort professioneel laten schminken tot de mogelijkheden. Gedurende de middag zijn er diverse theatervoorstellingen met een komisch en ontroerend verhaal van De Dwerg. Dit is een greep uit het aanbod, ervaar zelf wat er nog meer te beleven is!

De middag is van 12.00 tot 17.00 uur. Het Noorderfestival is een festival waarbij mensen met en zonder een beperking elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De entree is gratis.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: