DHA-A leader
DHA-A leader

Battle of the Drums garantie voor spektakel

Den Helder – Vrijdag start om 18:30 uur de strijd om de titel van beste brassband van Zomercarnaval Den Helder 2017. Een ijzersterk deelnemersveld met de beste vier brassbands van Nederland is een garantie voor spektakel.

“Het leuke van onze battle is dat het publiek de winnaar gaat bepalen. De brassbands zullen dus alles uit de kast moeten halen om het publiek voor zich te winnen. Wie het hardste applaus krijgt wint”, vertelt Daniël Albers van Stichting Zomercarnaval Den Helder. Dit jaar verdedigt Caribbean Energy Brassband hun titel. Zij moeten het daarin opnemen tegen de huidige titelhouder van Zomercarnaval Rotterdam, SLR , de nummer twee van vorig jaar Legendairs en nieuwkomer La Negra.

In tegenstelling tot het Zomercarnaval in Rotterdam krijgen de brassbands alle vrijheid om hun optreden in te vullen. Een succesformule die verrassende optredens oplevert. Zo voegde Legendairs vorig jaar de populaire Surinaamse zanger Kayente toe aan hun act. Dit jaar wordt er veel verwacht van brassband La Negra, die bekendstaat om hun salsa ritmes. Of dat genoeg is om te winnen moet blijken want de andere brassbands SLR en Caribbean Energy Brass stapte vorig jaar niet voor niets als winnaar van het podium af tijdens de battles in respectievelijk Rotterdam en Den Helder.

Gratis
Het Zomercarnaval is net als vorig jaar gratis ten voor iedereen toegankelijk. Dit jaar is het onderdeel van Sail Den Helder 2017. Wie de Battle of the Drums wil meemaken kan het best op tijd naar het Provincie Noord-Holland podium van Sail komen. “Met Sail is het ongekend druk op het terrein en ook de acts die na de Battle of the Drums volgen, zoals O’G3NE, trekken veel publiek.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: