DHA-A leader
DHA-A leader

Mooie tweede plek voor Luca Assorgia

Den Helder – Luca Assorgia van SV Sportlust werd vrijdagavond tweede in een sterk bezette wedstrijd tijdens het Tartlétos Loopgala in Wageningen. Op de atletiekbaan aldaar kwam hij op de 5000 meter tot een tijd van 14.51.58, op ruim twee seconden achterstand van winnaar Edwin Slijkhuis van Groningen atletiek.

Zijn tijd was een verbetering van zijn persoonlijk record en het clubrecord van SV Sportlust, met vier seconden. De eerste drie kilometer werd net onder de 9 minuten doorgekomen en Assorgia liep daar nog in een grote groep rond de tiende positie. Daarna schoof hij door naar de vierde plaats en werd het tempo opgevoerd waardoor uiteindelijk een kopgroep van vier de laatste ronde in ging.

De latere winnaar sloeg 200 meter voor de finish een onoverbrugbaar gat, maar Assorgia kon in de eindsprint op de laatste tien meter nog opklimmen naar plaats twee, met kleine voorsprong op zijn volgers. In de snelle race eindigden maar liefst tien atleten onder de 15 minuten.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: