DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Avond over ondermijning gezag door georganiseerde misdaad

Den Helder – De gemeente organiseert op 11 juli een speciale avond over ‘ondermijning’ van gezag, veiligheid en leefbaarheid door de georganiseerde misdaad. Een van de sprekers is Johan Remkes, commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland.

Georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert veiligheid en leefbaarheid en levert schade op voor ondernemers. De onderwereld maakt voor illegale activiteiten graag gebruik van diensten van ‘de bovenwereld’, bijvoorbeeld voor distributie, financiële handelingen, vergunningen en huisvesting. Dit kan ook volksvertegenwoordigers en bestuurders raken. Kan dit ook in onze gemeente spelen, of is dat zelfs al het geval?

Het antwoord op deze vragen komt op dinsdag 11 juli 2017 tijdens de openbare informatieavond over ondermijning in de KeyKegzaal van Theater De Kampanje (inloop vanaf 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur).

Dichterbij
In andere gemeenten in den lande is gebleken dat situaties van ondermijning dichterbij kunnen zijn dan je ooit zou hebben vermoed. Het is dus in ieder geval van belang eens goed stil te staan bij dit thema. Met de expertise van een aantal gerenommeerde sprekers, waaronder de commissaris van de Koning, de heer J.W. Remkes, belooft het een boeiende informatieavond te worden.

Het volledige programma is te lezen onder het kopje actueel op https://gemeenteraad.denhelder.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Judge X

    ‘Georganiseerde misdaad – dit kan volksvertegenwoordigers en bestuurders raken – kan dit ook in onze gemeente spelen – of is dat zelfs al het geval.’

    Mag ik even hartelijk lachen; gehoord en gezien de zeer regelmatig terugkerende boze kritiek van de burgers,op het functioneren van ons bestuur,lijkt men zich bestuurd te voelen door een criminele organisatie. 🙂 😀 😛
    Ik ben benieuwd wie ‘de boeiende avond’ gaat openen.

  2. Jonathan

    Vind de gedachte ‘bestuurd door een criminele organisatie’ zeer sympathiek en ik denk dat veel inwoners van Den Helder zich inderdaad op die manier ‘genomen’ voelen. Gelukkig zijn er volgend jaar verkiezingen.

Reageren is niet meer mogelijk.