DHA-A leader
DHA-A leader

Groenendijk derde op triatlon Wormerland

Den Helder – Sportlustatlete Lucienne Groenendijk van Triatlonteam Den Helder werd zaterdag derde bij de M5 Triatlon van Wormerland. De wedstrijd ging over 750 meter zwemmen, ruim 24 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Vanwege de hoge watertemperatuur, boven de 22 °C, werd gezwommen zonder wetsuit. Groenendijk kwam als vierde vrouw uit het water en klom bij het fietsen op naar een derde plaats. Tijdens het lopen werd ze op de hielen gezeten door Bernadette Lohmann uit Purmerend, maar Groenendijk kon haar met een snelle laatste kilometer nog goed voor blijven.

Eerste werd Corine Nelen uit Almere, tweede Tanya ten Velden uit Alkmaar.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: