DHA-A leader
DHA-A leader

Lavonte Dority spelverdeler voor de Suns

Den Helder – Den Helder SUNS heeft met spelverdeler Lavonte Dority de beoogde spelverdeler in huis gehaald. Dority was reeds bekend bij de zojuist aangestelde SUNS headcoach Peter van Noord, die op zoek was naar natuurlijk leiderschap voor het beoogde team.

“Lavonte heeft gezien zijn (basketbal) achtergrond alle benodigde capaciteiten in zijn bagage om bij de SUNS aan de slag te gaan. Wij willen op deze positie een speler met ervaring en uitstraling, een voorbeeld voor de ploeg en de Helderse basketball community”, aldus Van Noord.

De uit Chicago afkomstige Dority studeerde in 2014 af aan de gerenommeerde Valapraiso University, waar hij in zijn slotseizoen werd gekozen in het First Team All-Horizon Conference. Vervolgens tekende de fysiek sterke guard zijn eerste profcontract bij de Duitse Pro A-ploeg Kircheim, waar hij goed voor de dag kwam. Door privé-omstandigheden aan het thuisfront moest hij het seizoen 2015-’16 verstek laten gaan om vervolgens aan de slag te gaan in de Italiaanse Serie C-competitie, waar hij bij Francavilla Fontana furore maakte afgelopen seizoen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: