DHA-A leader
DHA-A leader

Inwoners Kop positief over vakantie in eigen provincie

Den Helder – Uit een representatief onderzoek onder ruim 1400 inwoners van de provincie (juni 2017), blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is. In de Kop van Noord-Holland ligt dat percentage veel hoger: 44%.

Ook is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie. Slechts 14% is hier ontevreden over (25% neutraal). In de Kop van Noord-Holland beoordeelt maar liefst 87% van de respondenten de vakantie-opties in eigen provincie als ‘goed’ of ‘zeer goed’. In Amsterdam en Amstelland-Meerlanden is dit slechts iets meer dan 50%. Eenmaal gekozen voor een vakantie in Noord-Holland wint de tijdsbesteding ‘zon-zee-strand’ (60%) het ruim van cultuur (31%) en sport (10%).

Dit onderzoek maakt deel uit van de ontwikkeling van een omgevingsvisie voor Noord-Holland over de uitdagingen die tussen nu en 2050 op de provincie afkomen. De inrichting van de leefomgeving en de mogelijkheden tot recreatie zijn daarin een belangrijk element. Met de campagne ‘Jouw Noord-Holland’ nodigt de provincie iedereen uit om mee te praten en te denken.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. Judge X

    Interessant die NH 2050 verkenningen en z’n 10 belangrijke trends en ontwikkelingen (PDF).
    Vooral de grijze golf ~~~(3) slinks gekoppeld aan de migratie/’beroepsbevolking’ golf ~~~~~~~ ~~~~~~(3) vind ik interessant.
    En dan natuurlijk de water golf ~~~~~(1) altijd interessant, maar had wat mij betreft op nummer 3 in de opsomming kunnen worden geplaatst.

Reageren is niet meer mogelijk.