DHA-A leader
DHA-A leader

Kampanje adopteert Eben Haëzer en Julianaschool

Den Helder – Om meer kinderen uit Den Helder en de regio kennis te laten maken met theater heeft de Kampanje vorig jaar het project “de Kampanje adoptieschool” opgestart. Voor komend seizoen is gekozen voor fusieschool Eben Haëzer / Julianaschool.

Basisscholen konden aan het einde van het schooljaar kenbaar maken dat ze in het volgende schooljaar in aanmerking willen komen als adoptieschool en waarom. De Kampanje koos de meest originele aanmelding. De adoptieschool mag met al haar groepen een kindervoorstelling in de Kampanje bezoeken. Dit zijn voorstellingen uit het reguliere aanbod. Er worden rondleidingen gegeven en groep 8 mag de eindmusical geven in de Kampanje. Uiteraard maakt de school als tegenprestatie veel reclame voor de Kampanje.

De Kampanje is dit project gestart om de betrokkenheid met kinderen vergroten. De jeugd is immers de toekomst. Bij de meeste kindervoorstellingen zijn er altijd nog wel plaatsen leeg in zaal. Deze kunnen nu gebruikt worden. De Kampanje laat kinderen kennismaken met theater. Kinderen moeten zich nog veel ontwikkelen en daarom is het belangrijk om hun fantasie te verrijken. Een speelse manier om creativiteit te ontwikkelen is theater. Bovendien is een bezoek aan het theater niet voor iedereen financieel mogelijk. Hiermee komen ook minderbedeelde kinderen in het theater.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: