DHA-A leader
DHA-A leader

Lokale Vrijmetselaars doen mee aan Open Monumentendag

Den Helder – Op zaterdag 9 september 2016 doet de loge Willem Frederik Karel mee aan de Open Monumentendag. Het logegebouw is namelijk ook een monument.

Het gebouw is symmetrisch van opzet, heeft vijf grote schuifvensters en een statige paneeldeur met bovenlicht. In dat bovenlicht zijn de attributen van de vrijmetselarij als ornament aangebracht: een passer en een winkelhaak. Het kenmerkende symbool van de Vrijmetselarij, overal en in alle tijden.

Het beeldbepalende gebouw bestond oorspronkelijk uit één bouwlaag onder een zadeldak. In het gebouw bevinden zich veel vrijmetselaarsafbeeldingen en -attributen. Vooral de werkplaats, de tempel, is ingericht met vrijmetselaarssymbolen.

Open dag
Op 9 september zwaait de poort open aan de Molengracht 5 te Den Helder. Wat deden en doen boeren, burgers en buitenlui, als vrijmetselaren achter die poort, in die werkplaats? Naast rondleidingen en beantwoording van vragen zullen om 11.00 en 14.00 uur lezingen worden gehouden, waarin de vrijmetselarij wordt toegelicht en verklaard.

Geen tijd om op de Open Monumentendag langs te komen? Dan is er een openbare lezing in School 7 op 10 oktober, aanvang 19.30 uur. De loge houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Zie ook www.logedenhelder.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: