DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuwe Stichting Komst neemt activiteiten Richter over

Den Helder – Na ruim tien jaar het werkatelier aan het Jutterspleintje 2a in Den Helder te hebben gerund, geeft Stichting Richter het stokje over aan Stichting Komst. Deze stichting bestaat uit Madeleine Kommers en Stephanie Smith, beiden geboren en getogen in Den Helder.

De twee zijn sinds 2014 vrijwilliger bij Richter en sindsdien betrokken bij het runnen van de galerie en het organiseren van internationale jongerenprojecten. In maart 2017 hebben Madeleine en Stephanie hun eigen stichting opgericht, onder de naam Komst. De naam op het pand zal veranderen, maar de visie en de activiteiten niet: Komst zal zich net als Richter bezighouden met kunst, cultuur, exposities en jongerenprojecten.

Galerie en werkatelier Komst wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het is een plek waar jongeren worden samengebracht door middel van kunst en cultuur. Als stichting is Komst een gastorganisatie voor Europese vrijwilligers, die tijdelijk in Den Helder wonen en werken onder de noemer EVS (European Voluntary Service), een programma dat gesubsidieerd wordt door Erasmus+. De jonge kunstenaars werken tijdens deze periode aan creatieve projecten, waaronder hun eigen expositie. Het werkatelier is hierbij hun uitvalsbasis.

Jongste galeriehouders
Met een leeftijd van 25 en 26 jaar oud voegen Madeleine en Stephanie zich bij de jongste galeriehouders van de Noordkop. Ook behoren zij tot de jongste gastorganisaties voor Europese vrijwilligers in Nederland. De jonge Nieuwediepers hopen met hun activiteiten hun woonplaats ook aantrekkelijker te maken voor de lokale jeugd. Onder het motto “samen de toekomst tegemoet” wil Komst kansen creëren voor iedere jongere.

In september is de galerie op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.30 uur geopend voor de Fotoroute. Op 30 september opent de galerie onder de nieuwe naam Komst. Er zal dan een bijzondere expositie te zien zijn van de lokale kunstenaar en graffiti-artiest Ard Doko, getiteld “Plastic Fame & Disposable Razorblades”. Er worden bijzondere gasten en artiesten verwacht tijdens de opening. Het programma van deze dag volgt binnenkort.

Richter
Peter Keijzer en Huub Sadee stoppen volledig met de galerie en EVS, maar gaan vanuit Richter wel door met het organiseren van trainingen en jongerenuitwisselingen in binnen en buitenland. “Dat doen we voortaan vanaf een privéadres, maar na elf jaar vonden we het tijd om met de galerie te stoppen”, aldus Keijzer.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Gekke Henkie

    Tja, we kunnen natuurlijk niet verwachten dat de heren Keijzer en Sadee hun lucratieve verdienmodel – de stichting Richter, goed voor een flinke jaarlijkse Europese subsidie – één op één overdoen aan hun bevallige opvolgers, want zo ver reikt hun liefde voor de jeugd nu ook weer niet. Dus wat doen we, bedachten die Helderse subsidie-profiteurs, die het zo goed voor lijken te hebben met het lot van jonge Europeanen, maar nog meer met hun eigen portemonnee: we roepen gewoon een nieuwe stichting in het leven, die op zijn beurt ook een aanvraag kan indienen voor geldelijke steun….

  2. mool

    Henkie ,niet vergeten je pilletjes te nemen ,en je gordijnen opentrekkenen …heb je al je huiswerk gemaakt ?
    zo te horen niet, stoute jongen,
    Anders zonder eten naar bed

Reageren is niet meer mogelijk.