DHA-A leader
DHA-A leader

Tuindorp houdt weer een gezellige en muzikale vrijmarkt

Den Helder – Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Tuindorp weer een gezellige Vrijmarkt, dit keer op zaterdag 9 september. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur aan de oostzijde van de wijk, langs het spoor, en deelname is gratis.

Verzocht wordt om plaats te nemen in de Tuinstraat, Asterstraat of Dahliastraat. Bewoners die voor hun eigen deur willen zitten kunnen deze plek zeker stellen door er om 8.30 uur een kleed neer te leggen, om 09.00 uur mag opgebouwd worden. Deelnemers van verderop uit de buurt of van buitenaf kunnen om 09.30 uur een vrije plek innemen. “Om het compact en gezelliger te houden hebben we er voor gekozen om dit jaar de vrijmarkt in een kleiner gebied te houden”, laat Sylvia Hamerslag weten. “Uiteraard staat het een ieder altijd vrij om buiten dit gebied aan de Oostkant van Tuindorp bij de eigen voordeur plaats te nemen.”

Verder is er volop gezelligheid en muziek, zoals Jan Boon die met zijn draaiorgel door de buurt gaat, er staat een springkussen voor de kleintjes, Henk Heesbeen is er met zijn beenham, Clown Dombo met zijn ballonnen. Bij café ’t Hoekie staat een podium met live muziek en er is een terras met buitentap. De artiesten op dit podium zijn Gerda Baars, Vester Weert, Akkie Hartman en Paula Hoorweg.

Asterstraat
De Asterstraat pakt tijdens de vrijmarkt van Tuindorp Oost flink uit. Ook dit jaar staat er weer een scala aan lokale en regionale artiesten met als klap op de vuurpijl een topper die heeft meegedaan aan Bloed, Zweet en Tranen van SBS6. Er komen hier optredens van DJ Roy Gasz, Drieëlle, Ineke Bruin, Leendert Garcia Moes en Stefan van Loon. Tevens staan er in de Asterstraat kramen met multiculturele lekkernijen uit onder meer Curaçao en Colombia. Ook hier is er een terras met buitentap.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: