DHA-A leader
DHA-A leader

Bedrijfspand half jaar dicht na vondst hennepkwekerij

Den Helder – Burgemeester Koen Schuiling heeft maandagmiddag een bedrijfspand aan de Energieweg gesloten. De sluiting geldt voor zes maanden. In het pand is begin vorige maand een hennepkwekerij met 561 moederplanten, 6567 hennepstekken en daarbij behorende apparatuur aangetroffen.

De kwekerij bevond zich achter een verborgen wand van het bedrijf. Voorts was de elektriciteitsvoorziening op een gevaarlijke en onprofessionele wijze uitgebreid. Aan de eigenaar en de huurder van het pand is meegedeeld dat de burgemeester het pand sluit voor de duur van zes maanden. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van het pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het hiervoor vastgestelde beleid.

De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

16 reacties

 1. Judge X

  Schuiling heeft het er maar druk mee.
  Ik stel voor om bij de gemeentegrens borden te plaatsen met daarop de tekst: “Welkom in Den Hennep”. 🙂

 2. Klaas Otten

  Pakte Schuiling maar eens een keer de wantoestanden van NoordWest ziekenhuis aan! , maar nee dat doet hij niet vanwege partij- en vriendjespolitiek!

  1. strandloper

   Er zijn een aantal manieren om Schuiling in beweging te krijgen Klaas. In jouw geval adviseer ik een anonieme brief te sturen. Die leest hij namelijk voor in de gemeenteraad en gezien de inhoud zal het hem koud om het hart slaan en de “boosdoener/s” zullen hard worden aangepakt. Je schrijft in je brief, dat je hebt gezien dat er hennep wordt gekweekt in het ziekenhuis. Succes verzekerd en jouw naam blijft haas.

 3. RB

  vraag me af hoe dit zit voor de eigenaar / verhuurder van het pand, die kan er niets aan doen dat deze onverlaten hier een kwekerij in hebben geplaatst en loopt nu 6 maanden huurinkomsten mis? of is dit te verhalen ergens?

 4. Sjaak

  Ik denk dat er op de eerste raad na de verkiezingen een niet-anonieme brief voorgelezen wordt waarin verzocht wordt aan de burgemeester om een andere uitdaging te aanvaarden. Dat zullen zijn kartelpartijen VVD CDA D66 en PvdA wel proberen tegen te houden, maar dat gaat niet lukken. Weet dus waarop U stemt op 21 maart 2018.

Reageren is niet meer mogelijk.