DHA-A leader
DHA-A leader

Jonge automobiliste (17) rijdt lantaarnpaal omver

Den Helder – Een 17-jarige bestuurster verloor zaterdag rond 17.15 uur op de kruising van de Jan Verfailleweg met de Seringenlaan de controle over haar voertuig. Over het trottoir reed ze vervolgens tegen een verkeerslicht aan.

De bestuurster was in het bezit van een zogenoemd 2-to-drive rijbewijs, waarbij zij als 17-jarige mag auto rijden met de voorwaarde dat een aangewezen volwassene, welke in het bezit is van een rijbewijs, naast haar zit. Dit was in dit geval niet het geval, zij zat alleen in het voertuig. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd, zo laat de politie weten.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar haar geschiktheid om een personenauto te kunnen besturen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

7 reacties

 1. RB

  niet erg handig, ach maar ja waar zijn (verkeers)regels ook voor verzonnen alleen maar om burgertjes te plagen nietwaar……

 2. dirk

  ze had gewoon niet mogen rijden,het nieuwe rijbewijs zegt alleen met volwassene,dus weet ook niet of ze zelf achter het stuur is gaan kruipen,in dat geval is de ouders verandwoordelijk,en de verzekering zal de schade verhalen,net als de gemeente.
  en het meisje mag voorlopig niet meer rijden.

  1. RB

   Nieuw is niet altijd een verbetering, onder de 18 zijn de meesten gewoon nog niet volwassen genoeg om dit soort verantwoordelijkheden te dragen

  2. Fred

   Geen rijbewijs, betekend ook niet verzekerd. Zij heeft een rijbewijs om een auto te mogen rijden in het gezelschap van een aangewezen persoon die in het bezit is van een rijbewijs. Zonder die persoon , heeft haar papiertje geen waarde en heeft zij geen geldig rijvaardigheids bewijs. Dus is zij niet verzekerd.

   1. RB

    geluk bij een ongeluk dan dat ze alleen een lantaarnpaal aangereden heeft en niet bijvoorbeeld een kind

Reageren is niet meer mogelijk.