DHA-A leader
DHA-A leader

Kinderen in actie voor SOS Kinderdorpen

Den Helder – Donderdag 19 oktober 2017 gaan zo’n 12.000 kinderen van 600 Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland cupcakes bakken, versieren en verkopen voor het goede doel. Ook kinderen uit Den Helder en Julianadorp doen hieraan mee. Met de verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, ondersteunen zij het scholenproject van SOS Kinderdorpen in Guinee-Bissau, Afrika. In de provincie Noord-Holland gaan 78 BSO’s aan de bak voor SOS Kinderdorpen.

Om de deelnemende BSO’s op weg te helpen, biedt Dr. Oetker een bakpakket aan met Cupcake basismixen, decoraties, bakschorten en promotiemateriaal. Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor stoere, gekke en kleurrijke cupcakes. Vanwege de enorme belangstelling in 2016 heeft Dr. Oetker dit jaar 100 extra bakpakketten ter beschikking gesteld. Hierdoor kunnen in totaal 600 BSO’s meedoen.

Elke BSO geeft een eigen invulling aan deze tweede landelijke editie van Aan de Bakdag. “Sommige BSO’s richten een prachtige verkoopkraam in op hun locatie, andere verkopen hun zelfgebakken cupcakes aan de deur”, aldus Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen. ‘”In alle gevallen is de inzet en het enthousiasme hartverwarmend.”

In Julianadorp doen de BSO’s Atlantis, De Kleine Reiziger en De Zeepaardjes mee met de dag. In Den Helder zijn dit de BSO’s De Schatkist, De Zeester, Schoter Duijn, De Poolster, De Kleine Reiziger, Diepzeeduikers, Koraaleiland en Schateiland. Op het programma staat onder meer een high-tea voor buurtbewoners en een cupcakemarkt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: