DHA-A leader
DHA-A leader

Tres Hombres zeilt naar Sint Maarten met hulpgoederen

Den Helder – De wind maakte honderden mensen dakloos op Sint Maarten, maar ze brengt ook een schip vol hulpgoederen naar het getroffen gebied. Onder de coördinatie van Stichting Open Scape zal het zeilende vrachtschip Tres Hombres van de duurzame rederij Fairtransport met een laadruimte vol hulpgoederen naar het Caribische eiland zeilen.

Zonder motor steken ze de Atlantische Oceaan over. Op Sint Maarten zal door het lokale netwerk van Stichting Open Scape de regie worden genomen in het distribueren van de goederen aan slachtoffers. Hun motto: “Make St Maarten beautiful again.” Daar werken ze natuurlijk graag aan mee.

Op dit moment ligt de 32 meter lange schoenerbrik in haar thuishaven Den Helder te wachten op goede wind voor vertrek. Sinds de tewaterlating in 2009 zal dit de 10e keer zijn dat Tres Hombres de oceaan rond zeilt om op een duurzame manier goederen te verschepen van A naar B.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

9 reacties

 1. Fred

  Voor alle mensen die dringend ! op hulp zitten te wachten, Zodra de wind gunstig is zijn we er over een paar weken, dus effe geduld met op hulp wachten. Hoe goed deze vorm van hulpverlening ook bedoeld is , het duurt te lang voordat men die hulp daadwerkelijk kan verlenen. Het zeilend van de wind afhankelijk vervoer , leent zich niet voor deze vorm van hulpverlening. Overigens doen ze prima werk, maar voor dit , zet ik mijn vraagtekens bij .

  1. RB

   altijd maar somber en zwart kijken, misschien zijn dit wel goederen die pas over een aantal weken nodig is nadat de eerste zending goederen verbruikt is, misschien vervoeren ze wel dakbedekking, dat heb je pas nodig als de muren en het dak (her)opgebouwd zijn, hier zal vast rekening mee gehouden zijn…..

 2. Fred

  Ik kijk niet zwart RB of somber, dat staat er ook duidelijk. Ze verrichten goed werk. Wat ze vervoeren , is ook voor jou maar een vraag . Jij weet het ook niet. meer dan dat het om hulp goederen gaat ,staat ook niet vermeld. Ik begrijp zelf ook wel dat het niet om bederfelijke waar zal gaan. Ik bedoel alleen, dat dringende hulpverlening snel en adequaat moet gaan. En daar is de zeilvaart niet geschikt voor. Anders is het geen hulpverlening maar gewoon vrachtvervoer van hulp, bouw of ander materiaal wat zo 123 niet nodig is.

  1. Bodelo

   De Tres Hombres levert geen “dringende hulpverlening”. En Sint Maarten zal de komende paar jaar nog zeer veel hulp nodig hebben. Ook de hulpgoederen die de Tres Hombres daar brengt zullen dankbaar aanvaard worden.

 3. Fred

  Even voor RB, het betreft hoofdzakelijk dierenvoer wat zij daar naar toebrengen, voor dieren die door hun vluchtende eigenaren in de steek gelaten zijn. Dus die beestjes , moeten nog effe een paar weken wachten voor ze te eten krijgen. Dit alles om te voorkomen dat deze dieren van de honger mensen aan gaan vallen. Aldus (Bron)verslaggeving radio Noord Holland.

  1. RB

   mocht dit zo zijn dan is het zowaar behoorlijk zinloos ja en moet ik met je mee gaan in je voorgaande reactie

   1. Fred

    Interview Radio Noord Holland ,met een bemanningslid aan boord van de Tres Hombres vanmorgen op de radio.

    1. Anton Hagen.

     Zie ook het Helders Weekblad van vandaag 05-10-2017.
     Beetje mosterd na de maaltijd,denk ik.

Reageren is niet meer mogelijk.