DHA-A leader
DHA-A leader

Weer een woning op slot na aantreffen hennep

Den Helder – Burgemeester Koen Schuiling heeft dinsdagmiddag een woning in Julianadorp gesloten. In de woning was eerder een hennepkwekerij met 835 gram gedroogde hennep aangetroffen.

Aan de eigenaar van de woning is meegedeeld dat de burgemeester de woning sluit voor de duur van drie maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.