DHA-A leader
DHA-A leader

BvDH wil gratis wifi in Den Helder

Den Helder – Gratis wifi voor iedereen in heel Den Helder? Het wordt realiteit als het aan de fractie van Beter voor Den Helder ligt. Met Europees geld is de aanleg mogelijk, maar dan moet het college wel snel handelen. Het roept burgemeester en wethouders dan ook op om zo snel mogelijk een plan te maken om in 2018 het netwerk te realiseren.

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het WIFI4EU-plan. Het fonds stelt totaal 120 miljoen euro beschikbaar (maximaal € 20.000,- per aanvraag), voor de aanschaf van apparatuur voor lokale projecten die gericht zijn op het voorzien van gratis openbaar wifi in publieke ruimtes, zoals parken, pleinen, gemeentehuis, bibliotheek, gemeenschapscentra, sport, cultuur en jeugd- en oudereninstellingen. Hiermee kunnen ruim 6000 gemeenten in de gehele EU worden voorzien van gratis openbaar WIFI.

De regeling dekt de kosten van de apparatuur en installatie van de internettoegangspunten. De gemeente betaalt zelf het internetabonnement en het onderhoud gedurende ten minste drie jaar. De gelden uit dit fonds zullen snel vergeven zijn denkt BvdDH, want toekenning van de subsidie gebeurt op basis van indiening, dus op is op!

Een gratis openbaar WIFI netwerk biedt volgens de fractie kansen voor de openbare orde en veiligheid, in het bijzonder in gebieden waar veel inwoners samenkomen. “Denk daarbij aan de uitgaanscentra, winkelgebieden en grote evenementen. Ook voor promotie van onze gemeente en ondernemers kan het worden ingezet, want op de inlogpagina van het gratis netwerk zijn mogelijkheden om de gemeente en bijvoorbeeld evenementen onder de aandacht te brengen.” De kosten kunnen wat BvdH betreft deels gedekt worden uit bijdragen van ondernemers en/of reclame-opbrengsten.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

37 reacties

 1. zomaar!

  Gelijk meenemen a.s woensdag in de begroting lijkt mij. Als je vooruit wil met de stad is dit zeker een toegevoegde waarde ook naar het toerime toe. Volgens mij zijn er voldoende partijen in de raad die hebben aangegeven dat TOERISME belangrijk is. Dus pak het op!!

 2. TVDM

  als ik het goed heb is er in een groot deel van de binnenstad, winkels schoten, winkels nieuw den helder en ravelijncenter toch al open wifi geplaast door alectric. de repeaters en toebehoor hangen er al enz.

 3. D.A.

  BvDHM, is een beetje dommer dan het gemiddelde, denk ik. Want er al gratis WIFI,.dat noemen ze hot spots. En en ander gekoppeld met een abonement of een pre- paid gebeuren, als u geen abonement heeft of een gebrukte pre- paid kaart, kunt ook niet het netwerk gebruiken, tenzij u een hot spot bezoekt. Maar de meeste openbare gebouwen zijn al voorzien van wifi. Of het openbare wifi netwerk veilig is vraag deux. Best gezellig in een cafe of een evenment als de rest ” doorlopend ” te spelen met de openbare wifi,………

 4. Albertha Postma

  Pure geldverspilling. Alleen de telecom leveranciers worden hier beter van. Zij horen het onderhoud van apparatuur wat in hun belang geplaatst wordt voor hun rekening te nemen. Gemeente bezint eer ge begint. Dat leuke Fonds wat cadeautjes uitdeelt is zeer waarschijnlijk opgericht door deze telecom bedrijven. Zij varen er wel bij, Den Helder niet. De WiFi in bijná alle openbare gelegenheden is al gratis.

 5. Judge X

  Is er al antwoord op de 14 raadsvragen van BvDH (4 augustus 2017) betreffende De Kampanje, of is ‘gratis wifi’ belangrijker ?

 6. RB

  ik zou liever wifi blokkers zien, dan gaan de mensen misschien weer eens met elkaar praten ipv als zombies met geknikte nekjes naar een beeldscherm te staren de godganse dag…..

  1. sukkels

   inderdaad rb helemaal gelijk heb je daar hoe vaak je niet vol in de remmen moet omdat er weer eens een verdwaast de weg op loopt al append en dan durven ze ook nog de middelvinger op te steken als je er wat van zegt

  2. strandloper

   De geknikte nekjes geven mij ook altijd het gevoel rond te lopen in “The Walking Dead” RB. Je moet ook niet met ze willen praten, levensgevaarlijk. Zelf heb ik vaak een mobiele telefoon in mijn jaszak, maar die is meer dan 12 jaar oud. Alleen bellen en gebeld worden. De geknikte nekjes zijn in feite dood en wij moeten maar zien te overleven.

    1. RB

     nee maar terug naar een socialere “zombieloze” maatschappij wel graag
     .
     wat is er nu voor gezelligheid aan als je met gezelschap in een restaurantje zit te lunchen en iedereen staart maar naar een beeldschermpje….
     .
     en wat voor zin heeft het als je het geweldige Scholte museum bezoekt en je alleen maar op de smartphone zit te scrollen zonder ook maar enige aandacht voor de geweldige werken van deze geweldige aanwinst voor Den Helder…..

 7. Monique_K

  Goed idee, niet alleen de toeristen zullen er blij mee zijn maar ook de mensen met een prepaid smartphone, waaronder ondertekende.
  En voor wie zich druk maakt over de knikkende hoofden die al append oversteken zonder links of rechts te kijken: het gaat om openbare wifi in ‘publieke ruimtes, zoals parken, pleinen, gemeentehuis, bibliotheek, gemeenschapscentra, sport, cultuur en jeugd- en oudereninstellingen’. Dus niet op de openbare weg, (bijna) aangereden worden blijf je doen met je eigen abonnement, openbare wifi zal daarin geen verandering brengen!

  1. RB

   gewoon uit nieuwsgierigheid, waar heb je in godesnaam een smartphone voor nodig in bijvoorbeeld een sporthal?

    1. RB

     alsof iemand dat interesseert…..
     geniet nu maar gewoon van die wedstrijd zonder continue afgeleid te zijn door met de telefoon te spelen de hele tijd, wat denk je dat de spelers wel niet moeten denken als ze allemaal kniknekken in de tribune zien zitten lekker motiverend, of wat denk je dat de kok wel niet moet denken als hij mensen ongeintereseert het bord zonder ook maar iets te proeven leegeten omdat ze alleen maar tijd hebben voor facebook….
     .
     nee voor mij mogen ze alle internet blokken in ‘publieke ruimtes, zoals parken, pleinen, gemeentehuis, bibliotheek, gemeenschapscentra, sport, cultuur en jeugd- en oudereninstellingen’ zodat de mensen weer tijd krijgen voor elkaar ipv alles maar te delen met denkbeeldige vrienden…..

  1. RB

   heeee da’s zooooo handig als je verdwaald bent aldaar en Googlemaps moet raadplegen om de uitgang te vinden…..
   sarcastich bedoeld natuurlijk, zal het maar melden, voorstander van een wifiloze binnenstad

 8. Judge X

  ‘What you see is what you get’ RB, daar brengt u echt geen verandering in aan.
  Dit is de tsunamie van het heden en de toekomst, van de huidige en komende generatie.
  Uw toekomst ligt duidelijk al achter u, dat straalt steeds weer van uw reacties af.
  Nog even en u wordt ingehaald door de ‘De Arend’ 😉 :
  https://www.entoen.nu/nl/eerstespoorlijn

  1. RB

   het zegt al genoeg dat u dit fenomeen al een tsunami noemt wat over het algemeen als zo’n tsunami de beschaving bereikt niets anders dan verwoesting en ellende biedt, ik zie gelijkenissen….
   .
   en ook niet alles vernieuwingen zijn daadwerkelijk verbeteringen, ‘De Arend’ reed namelijk altijd en storingsvrij, herinnert u nog het miljoenen kostende Fyra trein gebeuren de treinen zijn nu uiteindelijk maar weer teruggegeven?

   1. Judge X

    Precies-daarom, noem ik het inderdaad tsunami, deze ‘vooruitgang’ is dus niet te stuiten.

    De Zon draaide altijd om de aarde …. en u heeft al weer teveel aandacht van mij gehad. 😉

 9. Fred

  Wat , kan je tegen Wifi hebben / Het is gratis en het scheelt op je rekening van de telefoon. Maar ja , je moet wat te zeiken hebben nietwaar .

  1. RB

   ten eerste niets maar dan ook helemaal niets is gratis in dit leven, direct of indirect betaal je overal voor, dus ook voor dit wifi in de stad, mijn vraag was heel simpel, waarom heb je in godsnaam wifi nodig in de stad, is totaal overbodig, bij een restaurantje kom je om te eten, in een kroeg kom je voor gezelligheid en te drinken, in de winkel kom je om iets uit te zoeken, te proberen en of passen, en dan kopen, in het park kom je voor ontspanning en natuur de vogeltjes en de frisse lucht, in een sporthal kom je of om te sporten of om sport te kijken, in de bieb kom je om boeken te lezen of te lenen, al deze dingen kun je beter zonder nekknikkende wifi apparaten aan te staren…..
   de hele huidige maatschappij met de honderd-plus faceboek vrienden die ze nooit zullen ontmoeten vervreemden van elkaar en worden totaal contact gestoord dankzij het internet, maar ja als de telefoonrekening maar mee valt toch…….

     1. Hotmail 2

      RB, al je reacties hebben betrekking op de vorige eeuw. Wel eens nagedacht als Schagen het bv. wel aanbied en DH niet. Of weet je niet wat de voordelen zijn voor consumenten en de detailhandel.

   1. Fred

    Nee hoor , dank zij wifi , kan men met een smartfone inloggen op die wifi camera’s. Dus kan een nekknikkende politieagent op straat zien wat er gebeurd in zijn omgeving, of ergens anders in de stad .

    1. RB

     de agent dient te patrouilleren en de cameraobservant houd de boel in de gaten in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes, als de politieagent op straat staat te nekknikken is dat omdat hij met facebook of andere prive zaken bezig is,
     .
     Hoewel de observatie ook wordt gedaan door beveiligingsbedrijven of buitengewoon opsporingsambtenaren, beslist alleen de politie over politie-inzet. In de praktijk komt het erop neer dat de cameraobservant beelden van een incident (of dat verwacht) doorzet naar een politiefunctionaris, die dan beslist over het inzetten van de politie.

     1. Fred

      Jij weet het ! Vraagje, en omdat jij het zo goed weet, waar is die ruimte dan waar ze die beelden bekijken ?

 10. richards

  Beste RB,doorgaans vind ik je een grote azijn zeiker in je commentaren.
  Deze keer geef ik je groot gelijk,en dat mag ook wel eens worden gezegd.

Reageren is niet meer mogelijk.