DHA-A leader
DHA-A leader

Dronken automobilist dreigt met mes

Den Helder – Op dinsdagavond, omstreeks 20.10 uur kreeg de politie melding dat de bestuurder van een bestelwagen betrokken was geweest bij een verkeersruzie. De politie trof de bus op de Kamperfoeliestraat in Den Helder.

De bestuurder van de bus had even daarvoor op de Hortensiastraat een auto achtervolgd en wilde hier schijnbaar opzettelijk tegenaan rijden. Ook zou de verdachte mensen hebben bedreigd met een Stanleymes. In de auto trof de politie enkele messen aan. Deze werden in beslag genomen.

De bestuurder, een 33-jarige man uit Den Helder, bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieraan weigerde hij echter mee te werken. Weigeren van een ademanalyse wordt overigens aangemerkt als misdrijf. Toen de politie zijn rijbewijs in wilde nemen, bleek dat dit al was ingevorderd naar aanleiding van een eerdere controle op alcohol.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. RB

    wat een idioot….
    .
    blijf er bij dat ze de eerste keer rijden onder invloed samen met het rijbewijs het voertuig ook meteen moeten innemen want je leest al te vaak dat de drankrijders in herhaling vallen

    Reply

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

DHA-B Home468