DHA-A leader
DHA-A leader

Den Helder krijgt eigen Topsportfonds

Den Helder – Topsporters en talenten kunnen spoedig een tegemoetkoming in hun kosten aanvragen bij de gemeente. Het college is van plan het Topsportfonds van financiën te voorzien.

In mei 2017 heeft de gemeenteraad de nota “Meedoen! Tegen armoede en sociaal isolement. Armoedenota gemeente Den Helder 2017 – 2021” vastgesteld. In de nota is toegezegd dat het college met een voorstel komt voor een topsportfonds om zowel jeugdige als volwassen amateur topsporters te ondersteunen om hun sport op (inter)nationaal niveau te kunnen uitoefenen.

Er geldt geen inkomensgrens. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de te maken kosten en bedraagt maximaal € 2.000 per sportseizoen voor structurele kosten en € 2.000 voor incidentele kosten. De nieuwe Topsportregeling gaat het komende sportseizoen 2018-2019 in, op voorwaarde dat de gemeenteraad er mee instemt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

  1. Corina

    Ik ben echt geen zwartkijkster maar dat er geen inkomensgrens komt, is te verwachten. De mensen met een laag inkomen kunnen niet op dit niveau sporten (geen geld voor). De ouders/volwassenen die hier wel aan doen, hebben een inkomen dat dit ( bijna ) mogelijk maakt en krijgen nu nog geld toe. Ik hoop dan maar dat er ook kinderen/volwassenen zijn die hier gebruik van kunnen maken die onder de armoedegrens leven.

  2. Yvette

    Een. Prima initiatief! En ook al zou je het financieel wat beter hebben dan nog. Want als je de top wilt bereiken moet je reizen om te kunnen trainen. En daar is vooral geld voor nodig. Zelf 4 tot 5 x pw met mijn dochter in Heerhugowaard aan het trainen als je een kind met talent hebt dan ga je er ook voor en reis je heel Nederland of daarbuiten af.

Reageren is niet meer mogelijk.