DHA-A leader
DHA-A leader

Den Helder Suns wint in slotfase van Zeemacht

Den Helder – Zondagmiddag speelde de Helderse eredivisionist andermaal een oefenwedstrijd tegen stadgenoot Zeemacht, uitkomende in de eerste divisie. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte voor de jong overleden Eric Baak (46).

In een koude sporthal Sportlaan kregen de jongelingen veel speeltijd van coach Peter van Noord. De Suns die zonder de, vanwege interlandverplichtingen, afwezige Alex Laurant aantreden, wisten de score in het eerste kwart aan hun zijde te houden. 18-15. Ook het tweede kwart was bijna volledig voor de jongvolwassenen, die halverwege het eerste bedrijf binnen de lijnen waren gebracht. Tot drie minuten voor het einde was het stuivertje wisselen, toch waren de grote mannen van Zeemacht net even meer fysiek. Desondanks mocht de 17-jarige Micky Kolhorn een paar keer aanleggen voor succesvolle driepunters. De rust werd bereikt bij 31-37 in het voordeel van Zeemacht.

Na de rust leek het er alles op dat Zeemacht de Suns op de knieën kon krijgen. Bij 38-49 met nog zo’n drieënhalve minuut te spelen nam coach van Noord een time-out om orde op zaken te stellen. Dit resulteerde in zeven punten verschil aan het einde van het derde kwart, 47 – 54. Met een uitstekende spelende Nick Thran en twee driepunters van Tjoe de Paula kwamen de Suns op 1 punt, 57-58.

De Suns toonde hun klassenverschil door flink druk te zetten in de slotminuten en daarbij een aantal mooie aanvallen te laten zien. Eindstand 73-60. Zeemachtspeler Quincy Treffers na afloop: “We dachten echt dat wij deze konden winnen, echter op het laatst was het niet meer bij te houden. Jammer, maar toch lekker gespeeld.”

DHA-H 468

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

DHA-B Home468