DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Dit jaar opnieuw lichtprojectie op gevel V&D

Den Helder – In de maanden december en januari verschijnt net als vorig jaar op de gevel van de V&D een mooie lichtprojectie. Het thema dit jaar is “Vertrekken en terugkomen”. De kunstenaars Femke Kempkes, Machteld Aardse en de Helderse Joffrey van der Vliet werken hiervoor graag samen met de bewoners van Den Helder.

Ze willen hen bij het project betrekken door input te laten leveren in de vorm van tekst en beeld en stellen hierbij de vraag: “Welke correspondentie heb je over geliefden op zee?” Stuur een portretfoto van de geliefde persoon, zijn functie, een foto of tekening van het schip, en daarbij welk bericht je aan diegene mee wilt geven of hebt gegeven. De berichten kunnen over nu gaan, maar ook over voorbije tijden.

Naast de V&D gevel is het de bedoeling om een tweede lichtprojectie te realiseren, op Willemsoord. Hiervoor zijn de kunstenaars op zoek naar handgeschreven berichten, verhalen, (groeps)foto’s, bouwtekeningen van schepen, portretfoto’s, tekeningen, bevoorradingslijsten, verslagen, werkschema’s, kluslijsten en details van mensen die vroeger op de oude Rijkswerf hebben gewerkt en informatie over het werk wat ze gedaan hebben en wat ze daar van vonden!

Materiaal aanleveren? Stuur de afbeeldingen of stukjes tekst uiterlijk 21 november naar info@citymarketingdenhelder.nl. Natuurlijk kan er ook informatie op papier worden aangeleverd, bel dan met 0223-674601 om een afspraak te maken. Content dat later aangeleverd wordt kan in vervolgprojecten gebruikt worden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

12 reacties

 1. Jan Modaal

  Tenzij je de projectie aan de buitenkant van Willemsoord laat zien is die tweede lichtprojectie op Willemsoord is volslagen onzin.
  Op het binnenterrein komen veel te weinig mensen om daar iets van mee te krijgen.
  Verspilling van geld dus.
  Willen ze zo nodig een tweede opvallende locatie ?
  Probeer de watertoren of het oude postkantoor eens !

 2. Henk van der Veen

  Beste mijnheer Modaal,
  U had kunnen volstaan met de eerste vraag, dan geeft u mensen de gelegenheid daar op te reageren.
  In uw tweede zin gaat u er van uit dat het op het binnenterrein komt, maar dat is niet het geval.
  De projectie komt op de buitenzijde en voor iedereen goed te zien, in afwachting van uw positieve reactie.

 3. Fred

  Jan Modaal, zegt hetzelfde als u Meneer van der Veen alleen in andere bewoording. Bovendien geeft hij u nog twee lokaties als advies waar het eventueel ook zou kunnen .

   1. Fred

    Tenzij je het aan de buitenkant doet, zegt mij dat je het aan de binnenkant niet moet doen. En waarom zegt hij ook. Henk van der veen , trekt , door te zeggen dat ze het aan de buitenzijde gaan doen omdat dan iedereen het ziet dezelfde conclusie. Voorts , bestaat het plan alleen uit ,het is de bedoeling dat het op Willemsoord ook komt. er staat nergens waar ze het op Willemsoord gaan projecteren en op welk gebouw. Daar komt van Veen pas mee in zijn reactie.

    1. RB

     LWF, op dit moment lijkt het er wel op dat je alleen zit te reageren om te reageren en ga je reacties van anderen uit proberen te leggen, tenzij je een Crystal ball hebt is dit natuurlijk gekkenwerk plus ze zitten grammaticaal erg rommelig in elkaar, alsof je ze zeer gehaast loopt te typen om maar iets neer te plempen, ik zou adviseren of niet zo snel het laatste woord te willen hebben en om de reacties nog eens goed door te lezen na het plaatsen, zal er een stuk minder chaotisch uit zien denk ik zo maar, groetjes en een fijne avond
     https://i.pinimg.com/736x/ac/23/b1/ac23b1199827d7b808d1b7271872faca–artikel-dit.jpg

 4. Stefan

  Goed lezen Fred of lukt je dat niet meer. Nu begrijp ik je reacties Fred. Stop ermee en “Get a Live”. Reageren vanuit de heup en onder de gordel

  1. Fred

   Lezen gaat mij prima af. Ook het begrijpend lezen. Daar heb ik een op sensatie beluste azijnzeiker niet voor nodig..

Reageren is niet meer mogelijk.