DHA-A leader
DHA-A leader

Jongeren via escape room naar de stembus?

Den Helder – Zet een escape room in om in maart meer jongeren naar de stembus te lokken. Dat idee oppert de Stadspartij.

De belangstelling voor gemeentepolitiek is onder jongeren laag. Tijdens de vorige verkiezingen in 2014 gaf 43 procent van de jongeren tot 25 jaar aan te stemmen, tegenover 62 procent van het algemene publiek. En onder jongeren zijn escape rooms heel populair. Het idee van de escape room over lokale democratie heeft de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de Battle of Concepts.

Een escape room over maatschappelijke vraagstukken en lokale politieke afwegingen kan de deelname van jongeren tijdens verkiezingen bevorderen, zo denkt de Stadspartij. Zij vraagt het college dan ook samen met de griffie te kijken naar de mogelijkheden om de escape room op te nemen in het pakket aan opkomst bevorderende maatregelen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

 1. Judge X

  Ik ben bang dat die escape room niet echt in het voordeel van de Stadspartij gaat uitwerken en dus z’n doel gaat missen.
  Misschien ligt het volgende doel meer in de lijn voor de Stads Partij:

 2. piet

  Die stadspartij , stelletje kneuters.
  Zullen nooit echt volwassen worden , misschien na de volgende verkiezing eindelijk opgeheven door geen stemmen.
  Ga eens wat nuttigs doen , niet hele dag facebook monitoren op trends.
  Er zijn zoveel trends tegenwoordig , maar als je als partij wat te bieden heb en er bekend om staat dat je dit ook nakomt…Ja dan komen mensen stemmen..en niet anders!!

Reageren is niet meer mogelijk.