DHA-A leader
DHA-A leader

Officieus Nederlands record Van der Kruk

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van Zeemacht waren dit weekeinde actief in Leeuwarden bij het Lange Afstand Circuit en bij de WZ&PC limietwedstrijd in Purmerend. In Leeuwarden zwom Amber van der Kruk voor het eerst de 800 meter vrije slag en verbeterde meteen het Nederlands Record op deze afstand in de paralympische S14 klasse.

Dat stond sinds 2015 op naam van Magda Toeters. Door het ontbreken van elektronische tijdwaarneming is het nog wel een officieus record.

In Purmerend wisten Boyd Wijkman op de 200 meter rugslag en Collin Schouten op de 200 meter wisselslag de inschrijflimiet te zwemmen voor het NJJK. Op de 100 meter wisselslag waren er forse persoonlijke records voor Collin Schouten en Nicole Nelissen, die beiden 10 seconden sneller waren. Liam Wesemann zwom 5 seconden van zijn PR op de 200 meter wisselslag en Mees Minneboo zwom persoonlijke records op zowel de 100 meter vlinderslag als de 200 meter wisselslag.

Kay Wijkman haalde een seconde van zijn 50 meter vrije slag PR af en Imme van Tatenhove een halve seconde. Jip Duursema zwom een persoonlijk record op de 100 meter schoolslag.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

DHA-B Home468