DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Opnieuw gemeentelijke prijsvraag kunst en cultuur

Den Helder – Ook voor volgend jaar organiseert de gemeente Den Helder een prijsvraag om de stad met cultuur meer op de kaart te zetten. Iedereen die een idee voor een vernieuwend initiatief of experiment in de kunst of cultuur heeft, is van harte uitgenodigd om mee te doen. De beste inzending kan 20.000 euro opleveren.

De gemeente wil het culturele aanbod in Den Helder blijven verbreden met nieuwe initiatieven, om de stad nóg sterker als cultureel hart van de regio neer te zetten. Cultuurwethouder Trees van der Paard: “Daarvoor zijn inspirerende en vernieuwende activiteiten en evenementen nodig waarvoor mensen speciaal naar Den Helder komen, om daarna enthousiast hun verhaal aan anderen door te vertellen. Het kan een activiteit zijn, evenement of een product. Dat maakt niet uit. Als het maar iets bijzonders is, het liefst iets out-of-the-box. Deze subsidie biedt een unieke kans om iets vernieuwends uit te proberen”.

Wie wil meedoen aan de wedstrijd moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze staan op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl/cultuurchallenge. Ook inzendingen van buiten Den Helder zijn van harte welkom. De ideeën moeten vóór maandag 5 februari worden aangemeld bij de gemeentelijke beleidsadviseur cultuur Judith Koning, via j.koning@denhelder.nl. Een jury bestaande uit de wethouder Cultuur, de beleidsadviseur cultuur, een vertegenwoordiging uit het Cultuurplatform én een onafhankelijk inhoudsdeskundige bepaalt of een inzending een subsidie waard is. De prijswinnaar wordt bekend gemaakt op een thema-avond die de gemeente en het cultuurplatform organiseren. Wanneer die is, is nu nog niet bekend.

Winnaars 2017
De gemeente heeft deze culturele innovatieprijsvraag dit jaar voor de eerste keer uitgeschreven. Er waren twee winnaars: de Helderse Vallei die een grote vloerkaart realiseert waarop de natuur en cultuur in Den Helder wordt weergegeven. Daarnaast het grote panoramadoek dat ‘live’ tijdens SAIL Den Helder 2017 werd geschilderd en dat een vaste plek in Den Helder krijgt. Dit was een gezamenlijk initiatief van de Helderse Kunstuitleen en de SAILorganisatie. Het Reddingmuseum werd beloond met een aanmoedigingsprijs voor het idee om een nieuwe doelgroep (opa’s en oma’s en kleinkinderen uit de buurgemeenten) voor een aantrekkelijk prijs op één dag twee uitjes in Den Helder aan te bieden. Vervoer wordt hierbij geregeld. Dit staat gepland voor in de voorjaarsvakantie 2018.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: