DHA-A leader
DHA-A leader

Verhuizing schouwburg was leermoment voor college

Den Helder – Het college heeft geen stappen ondernomen toen zij op de hoogte werd gesteld dat de schouwburg gebouw 60C bij het complex zou betrekken, omdat burgemeester en wethouders zich op dat moment “niet gerealiseerd hebben dat dit nodig was op basis van de algemene subsidieverordening”. Dat schrijft B&W in antwoord op raadsvragen gesteld door de fractie Vermooten. Het college noemt het een leermoment, net als de hele verhuizing van de schouwburg voor alle betrokken partijen vol zat van leermomenten.

Vermooten had een aantal vragen gesteld om duidelijkheid te krijgen over gemaakte ‘fouten’ tijdens en rond de verhuizing. “Wij zijn erkentelijk dat wij hier, dankzij het rekenkameronderzoek, inzicht in hebben verkregen”, zo meldt het college. “Op dit moment wordt gewerkt aan de herziening van de subsidieverordening. Bij dit project nemen we als specifiek aandachtspunt de handhaving vanuit de kant van de gemeente mee.”

De Rekenkamercommissie stelt dat de gemeente informeel op de hoogte is gebracht van het besluit, het college gaf aan hier niet van op de hoogte te zijn geweest, maar dit pas achteraf te hebben vernomen. Vermooten wilde daarom van het college weten of zij van mening is dat de Rekenkamercommissie op dit punt onzorgvuldig is geweest. “Het college weerlegt de conclusies van het rekenkameronderzoek niet. Over het tijdstip dat het college informeel op de hoogte werd gesteld door Theater de Kampanje heeft de rekenkamercommissie geen uitspraak gedaan. In onze bestuurlijke reactie hebben wij een aanvulling op het rapport gegeven door het tijdstip te benoemen.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

14 reacties

 1. Judge X

  Het tijdstip was waarschijnlijk toen B&W door Zeestad CV/BV, Willemsoord BV en Stichting De Kampanje, op de informele borrel werden genodigd om het heugelijke feit te vieren.
  ‘Als de wijn is in de man, zit het leermoment in de kan’ (toepasselijke aanpassing van het originele spreekwoord).

 2. Bodelo

  Een dure les. Maar gelukkig kunnen we deze goed gebruiken bij de ver-herbouw van ons Stadhuis.

 3. Fred

  Noem het maar een dure les. Zij hebben alles , maar dan ook alles genegeerd wat er ook maar te nergeren was. Van alle kanten kregen zij het advies, gevraagd of ongevraagd, maar met de blinddoek op van de tunnelvisie , werd alles aan de kant geschoven en werd het palenrammen er gewoon doorgedrukt. Hier is miljoenen gemeenschapsgeld over de balk gesmeten, en het gevolg hiervan is , dar de gemeente en daarmee hun bevolking nog vele jaren aan deze financieele kater vast zitten. Het begint al , met opdraaien van honderdduizende euro’s voor het verlies wat deze bodemloze put draait.

 4. hendrikje

  Hoezo leer moment. Hadden ze van de vorige verbouwing niks geleerd. We werden toen statisch 12. Vast vergeten,

 5. Jonathan.

  Leerzame periode geweest? Miljoenentekorten ! Moet een bijstandstrekker eens proberen. Wie stemt er nog op deze verkwisters van Helders gemeenschapsgeld?

 6. sukkels

  nog voor dit onzalige plan was doorgedrukt heb ik al gezegd dat het mis zou gaan de oude schouwburg was al een schip van bijleg dus als je een beetje kan rekenen dan wist je wat er ging gebeuren leve meneer fuckingga de man die hier deels verantwoordelijk voor is maak hem jutter van het jaar

 7. Hotmail 2

  Vanavond word de schouwburg besproken in de Raadscommissie Bestuur en Middelen. De documenten staan onder agenda punt 5. Ik hoor ze nog zeggen dat het slechtste scenario nooit werd gehaald, welnu na alle waarschuwingen is het allerslechtste nog veel slechter toch Kees Visser???? Ja en men gaat gewoon door Nu wil men zelfs nog maar 30% huur betalen. Willems oord weer in het rood en dat passen we wel bij,toch?? We komen inderdaad weer richting artikel 12 gemeente.

 8. scherpe ogen en oren

  volgens mij kan het college vanavond inpakken en wegwezen. Of laat de Stadspartij de heer Kuipers ook mee wegkomen. Ik ben heel benieuwd naar de rekensom van Kees Visser!!! Ook de VVD moet vanavond met de billen bloot.

  1. Fred

   Het wordt tijd , dat de raad zijn werk eens gaat doen ! Haal eens een bezem door dit zooitje en zet er een paar bij het grofvuil. Doet HVC ook eens wat voor hun geld.

 9. Jonathan

  Het volgende leermoment voor het college van de kartel partijen is dat ze over 3.5 maanden hun bureau kunnen opruimen en even een flink aantal jaren in de oppositie mogen gaan nadenken wat ze allemaal fout hebben gedaan.

Reageren is niet meer mogelijk.