DHA-A leader
DHA-A leader

Vlaggen maken opwachting in Helderse raadzaal

Den Helder – De Nederlandse vlag komt te hangen in de vergaderzaal van de gemeenteraad. Dit in navolging van de Tweede Kamer. Overigens krijgt ook de gemeentelijke vlag een plekje in de zaal. Een door CDA en Stadspartij gezamenlijk ingediende motie om dit te realiseren werd door een meerderheid van de raad omarmd.

Marinus Vermooten was van mening dat dan ook maar het stadslied van Den Helder door de raad moest worden ingestudeerd en Kees Visser (VVD) hoopte dat het “geen vlag op een….” wordt.

De fractie van Beter voor Den Helder was eigenlijk van plan een tegenvoorstel in te dienen om dan ook maar de Europese vlag op te hangen in de raadzaal, maar trok die motie voor de raadsvergadering al in. Dit ondanks dat PvdA, VVD en D66 lieten weten daar een voorkeur voor te hebben.

Helderse vlag
De ChristenUnie gaf aan geen behoefte te hebben aan al dat vlagvertoon, maar de meerderheid van de raad besloot anders. Marcel de Knijf (opsteller ingetrokken motie Beter voor Den Helder) stelde dat in de Helderse raadzaal eigenlijk alleen de Helderse vlag hoort, “omdat we er geen vlaggetjesdag van moeten maken en in de raadzaal van Den Helder immers alleen over Helderse zaken wordt beslist”. Dat voorstel kreeg steun van GroenLinks en de Vrije Socialisten.

Uiteindelijk stemden CDA, VVD, D66, Behoorlijk Bestuur, Fractie Vermooten, Stadspartij en Peter de Vrij (PvdA) voor de vlaggen. Waarna burgemeester Koen Schuiling direct de gemeentelijke vlag tevoorschijn haalde.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

10 reacties

 1. niedie

  de bevolking van den helder kan weer lekker en veilig slapen. wat ben ik blij met deze beslissing.

 2. D.A.

  Plus nog de meeste vlaggen zijn buiten te vinden,…………in de raadszaal lijkt het wel of men niets anders te doen heeft. ( Netjes gezegd,…….. ) Het was in de jaren 20 tot 40 heel gewoon om de politieke keuzes te tonen, dit lijkt erop ! Mis alleen die mislukte wethouder: ” zei geil ? “

 3. RB

  Geneuzel over vlaggetjes alsof er geen belangrijkere zaken zijn die al deze aandacht veel harder nodig hebben…..

 4. Michael

  Waarschijnlijk hebben ze niks meer te bespreken, hoeven ze geen problemen meer op te lossen en belachelijke regeltjes te bedenken.

  Dus wat ga je dan doen? Juist! Een vergadering houden en een motie indienen om een vlag te mogen ophangen in de vergaderzaal.

  Wauw, dit zal dan ook echt invloed geven op de aankomende vergaderingen…Volgende week vergaderen ze over welke koekjes er bij een vergadering moeten liggen en de week daarop bespreken ze wat voor plant er komt te staat in de vergaderzaal…

  1. Ziener

   Ik verwacht nog een bitterballen motie. Met daarin natuurlijk een Nederlands vlaggetje. En daarna een mosterd na de maaltijd amendement.

Reageren is niet meer mogelijk.