DHA-A leader
DHA-A leader

Woning gesloten na vondst hennepkwekerij

Den Helder – In het centrum van de stad is vorige week een woning voor drie maanden op slot gegaan na de vondst van een hennepkwekerij. Burgemeester Koen Schuiling heeft dat afgelopen vrijdag besloten.

In de woning is op 23 oktober een hennepkwekerij met 270 hennepplanten aangetroffen. Aan de eigenaren van de woning is meegedeeld dat de woning drie maanden niet betreden mag worden.
De sluiting is vastgesteld op basis van het Damoclesbeleid.

De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: