DHA-A leader
DHA-A leader

Na 48 jaar eindelijk eens op de brug

Den Helder – Het is vandaag een speciale dag voor Nieuwedieper Bert Aggenbach. Na 49 jaar trouwe dienst neemt hij afscheid van het NIOZ op Texel, de organisatie waar hij al sinds 1968 voor werkt. En bijna al die jaren is hij al net zo trouw klant van de Teso, want hoe kom je anders op je werk aan de overkant? Op zijn laatste dag werd hij door de Teso verrast, eindelijk mocht hij nu eens de overtocht meemaken vanuit de belangrijkste ruimte aan boord; de brug.

Een aantal medewerkers van Teso en NIOZ wist dat Bert donderdag voor het laatst de reis naar Texel zou maken en wachtte hem vanochtend op. “Peter Smit, Biem Trap, Marco Kortenhoeve en Trudy Jaarsma hadden bedacht dat het wel leuk zou zijn om eens naar de brug van de Texelse boot te gaan. Kon ik het na jaren eens van die kant bekijken. Heel indrukwekkend allemaal”, laat Bert weten. “Ze waren er speciaal vroeg voor uit hun bed gekomen.”

Hij startte met werken voor het NIOZ in 1968, als 16-jarige. “Lekker dicht bij huis”, had zijn moeder nog gezegd, want de organisatie zat toen nog gewoon in Den Helder. Een jaar later vond echter al de verhuizing naar de overkant plaats en begon voor Aggenbach het dagelijkse forensen. Bert heeft de vorm van vervoer altijd prima gevonden, “beter dan in de file in de auto of in de trein zonder zitplaats of met vertraging! “De boot gaat altijd en ik zie de mooiste zonsopkomsten en -ondergangen gedurende bepaalde tijden in het jaar”.

Straks nog een keer op de boot terug naar huis, maar eerst nog even de welverdiende afscheidsreceptie bijwonen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: