DHA-A leader
DHA-A leader

Coastline binnenkort terug op FM

Den Helder – De bekende Helderse omroep Coastline komt terug op FM. De Stichting Radio Noord Nederland, waar Coastline deel van uitmaakt, heeft de commerciële etherfrequentie 96.0 FM toegekend gekregen van het Agentschap Telecom. Daar hoort ook een DAB+ frequentie bij, zodat Coastline straks ook in de digitale ether te beluisteren valt.

“Eerder dit jaar hebben wij (Ferry Rademaker John Pieters en Jan de Boer) met de Stichting Radio Noord Nederland ons ingeschreven om in aanmerking te komen voor het Commerciële bovenregionale Radiokavel B33 (96.0 FM 1,6kW) met het bijbehorende DAB+ kavel op 9D Noord (Kop Noord Holland en Friesland). Omdat we als enige partij aan alle criteria voldoen vindt er geen veiling plaats en zijn we ineens exclusief eigenaar in deze regio van het grootst beschikbare radiokavel”, zo meldt De Boer enthousiast. “Dit biedt bijzondere doorgroeimogelijkheden voor de Helderse omroep met een rijke historie.”

CoastlineFM was de afgelopen drie jaren te horen via internet en daarvoor op 94,5FM via een licentie op Texel. “De kop van Noord Holland heeft straks naast de lokale omroepen een mooi Bovenregionaal muzikaal alternatief, zowel op Internet, FM 96.0 als via DAB+ in Noord Nederland. Het opstelpunt van deze FM zendinstallatie zal Wieringermeer worden, met een zendvermogen dat tien keer zo groot is als dat van een lokale omroep.”

Binnen drie maanden
Coastline hoopt binnen nu en drie maanden met uitzenden via FM te kunnen beginnen, laat De Boer desgevraagd weten. “Het moet natuurlijk wel allemaal financieel verantwoord gebeuren. Na kerst horen we bijvoorbeeld wat de kosten voor Buma Stemra worden.”

Coastline is nu al te horen via www.clfm.nl. Meer info via www.coastlinefm.nl en Facebook.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: