DHA-A leader
DHA-A leader

Kerstmarkt Koegras bij Dorperweerth

Den Helder – Winkelcentrum Dorperweerth organiseert op vrijdag 15 december een kerstfestijn in en rond het winkelcentrum. De kerstklanken klinken van 15:00 tot 21:00 uur. De sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. De geur van warme chocolademelk, speculaas, gerookte vis en gegrilde rollades verspreidt zich door het centrum. Koks geven tips met mooie verse producten uit het centrum. Spelende kinderen in de draaimolen, oliebollen van de oliebollenkraam.

Verschillende themafiguren lopen op deze markt rond, en natuurlijk worden er ook heerlijke hapjes geserveerd! “Op deze manier ontmoeten de Julianadorpers elkaar in kerstsferen”, laat slager Jan Kater weten. De winkeliersvereniging Dorperweerth organiseert de markt in samenwerking met Flip Kos markten.

Op de plek van winkelcentrum Dorperweerth liepen in 1817, toen de polder Koegras ontstond, schapen en koeien. De paar boerenfamilies leden een karig bestaan. Later veranderde die plek in bollenland. Rondom ‘Dorperweerth’ is te zien dat dit gebied inmiddels is uitgegroeid tot het grootste aaneengesloten bollengebied van ons land. Julianadorp is inmiddels een flink uit haar jasje gegroeid stadsdeel van Den Helder. Die tijd en die sfeer van toen willen de ondernemers van ‘Dorperweerth’ hun bezoekers graag laten zien en voelen tijdens de ‘Kerstmarkt Koegras’ van 15 december aanstaande.

Er zijn al veel aanmeldingen binnen van bedrijven die aanwezig zijn oop de markt. Daaronder cadeau en kinderamusement, poffertjes, een draaimolen, markt met puzzels, oude lp’s, sieraden, tassen, kaas, bouwpakketten, kaarsen, kindermode, woonaccessoires en nog veel meer. De winkeliers uit het centrum zorgen voor het nodige lekkers, er zijn proeverijen en demo’s en kinderen kunnen pony rijden.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

DHA-B Home468