DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Lijsttrekkers, scouting en rugby in DWOZ

Den Helder – Twee lijsttrekkers, een vertegenwoordiger van RugbyClub Den Helder en een echte scout zijn de ingrediënten van De Week op Zaterdag, ook op 23 december weer live vanuit buurthuis West End in de Lijsterbesstraat.

Te gast is Remco Duijnker, lijsttrekker van de nieuwe Seniorenpartij Den Helder, die in maart meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen. Wat zijn de speerpunten van deze partij? Dezelfde vragen aan Harmen Krul van het CDA. Deze week werd de kandidatenlijst gepresenteerd en het verkiezingsprogramma. De partij wil een andere koers varen, maar waarom eigenlijk?

Michel Raven van Scouting Jutters Willemsoord komt ook langs. De scouting is begonnen met acties om geld in te zamelen voor het opknappen van het wachtschip. Ook werd de vereniging gekozen tot ‘goed doel’ van Specsavers, met als gevolg dat de scouts komend jaar een financieel extraatje tegemoet kunnen zien.

En na jaren van conflict kwam er deze week toch overeenstemming tussen de gemeente Den Helder en de rugbyclub RCDH. Ze mogen blijven op de linievelden en er komt zelfs een gloednieuw clubgebouw. Een gesprek met Iwan Poel, bestuurslid RCDH, over hoe het toch nog goed kwam.

DWOZ is live tussen 10.00 en 12.00 uur, te beluisteren via de LOS (ether, losdenhelder.nl, kabel, digitale radio, de LOS APP en via TuneIn). Lansgkomen in West End mag uiteraard ook!

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: