DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Noord-Hollandse ondernemers maken taxi betaalbaar

Regio – De Noord-Hollandse ondernemers Herman Mandjes (Schagen) en Quint Mouthaan (Amsterdam) bieden sinds 2 december jongstleden op hun landelijke platform Hurm taxi’s aan tegen de helft van het standaard metertarief door slim gebruik te maken van de huidige capaciteit. Herman en Quint creëren met dit platform een win-win situatie waarbij de consument een betaalbare en duurzamere taxi kan boeken en de taxiondernemer meer rendement haalt door de leegrijdende taxi’s op te vullen.

Het idee is ontstaan uit de frustratie van een collega van Herman over de vele kilometers die hij vanuit zijn werk als directiechauffeur met een lege auto door Nederland reed. Na onderzoek bleek dat taxi’s tot 46% van de tijd met een lege auto rijden. Door die lege kilometers op te vullen kan Hurm de taxi aanbieden voor € 1,25 per km en kan de CO2-uitstoot gereduceerd worden. Op het platform zijn meer dan 50 ondernemers uit het hele land aangesloten met meer dan 2500 voertuigen en sinds 2 december kunnen klanten een taxi bestellen via de website of de app.

Taxiondernemers zijn enthousiast over het concept. Zij hebben het vaak moeilijk door de hoge mate van concurrentie en de vele lege kilometers zijn daarbij een doorn in het oog. Met Hurm hebben ze de kans om de lege kilometers te vullen en zo meer rendement te halen. Het platform richt zich vooralsnog op het interstedelijk vervoer en ritten van en naar de luchthavens. In de nabije toekomst komen daar ook stadsritten in de grote steden bij zodat een oplossing geboden wordt voor elke mogelijke vraag naar een taxi.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: