DHA-A leader
DHA-A leader

Raadslid van het jaar: publiek nomineert Wouters, Biersteker en Assorgia

Den Helder – Na de vakjury heeft nu ook de publieksjury gesproken. Zij hebben in de publieksverkiezing van Raadslid van het jaar de meeste stemmen uitgebracht op Michiel Wouters (Behoorlijk Bestuur), Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) en Tjitske Biersteker (ChristenUnie).

Eerder werden de nominaties van de vakjury (de raadsleden zelf) al bekend. Zij nomineerden Andries Pruiksma (PvdA), Roy Slort (CDA) en ook Assorgia.

De winnaars van zowel de vak- als publieksjury worden niet, zoals eerder gemeld, bekendgemaakt tijdens de oudejaarsuitzending van de LOS, maar tijdens De Week op Zaterdag van 6 januari. Die uitzending is tussen 10.00 en 12.00 uur live vanuit ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

22 reacties

 1. Jacques Bierens

  Helemaal mee eens. Eindelijk mensen die iets durven te zeggen en daar ook voor gaan.
  Wat je schrijft Hr. Berts, een beetje hoop voor de inwoners van Den Helder.

 2. Fred

  Een gestoken veer , voor raadslid van het jaar, zal ook in het komende jaar waargemaakt moeten worden. Bij het niet voldoen aan de verwachting die de veer met zich mee brengt, wordt die al snel een baksteen.

 3. Glijn

  Gaat het zonnetje in 2018 toch weer schijnen ?
  Ik hoop het van harte !
  Deze 3 hebben een geweldige oppositie vertegenwoordigd.
  Prima mensen om de komende 4 jaar de puinhoop op te ruimen.
  Zal niet eenvoudig worden maar ik heb hier vertrouwen in.

 4. Jonathan

  Deze terechte selectie is vast een voorbode van de komende machtsoverdracht waar ik erg naar uitkijk. Laat de verkiezingen maar komen!

   1. Hijneken

    Jazeker… Dat realiseer ik mij al jaren. Eerlijkheid en betrouwbaarheid hebben een prijs. Onverschilligheid is niet bepaald levensvatbaar.

    1. HZdwg

     Laat mevrouw Biersteker haar zetel houden, want ik geloof ook dat zij een pareltje in de Helderse politiek is. Maar God verhoede dat die partij van intolerantie en homohaat, die zij achter zich aansleept, te veel macht krijgt.

     1. Hijneken

      Of dat soort standpunten ook lokaal aan de orde zijn betwijfel ik. Ik zou daar maar niet ongerust over zijn. Overigens kun je over homoseksualiteit van mening verschillen, maar om dat te betitelen als homohaat? Ik weet zeker dat er binnen de CU niemand is die homo’s haat, Bijbels gezien is dat ook lastig want een christen hoort van mensen te houden. Overigens staat dat los van des mensen daden, daarover kan men van mening verschillen.

     2. HZdwg

      Benoeming van een homo dwarsbomen alleen omdat hij homo is, dat mag dan geen homohaat zijn, de christelijke naastenliefde druipt er ook niet bepaald van af.

 5. Dick Berts

  Als dit de drie grote stemmentrekkers worden, dan is het einde lokale maffia en komen we in een compleet andere stad terecht….

 6. Anton Hagen

  Tjitske boos op burgemeester!!!!!
  Zie het NHD van vandaag.!!!!
  Mag niet knippen en plakken hier,dus u moet het zelf maar even lezen in de Helderse Courant.
  Hopelijk neemt Den Helder Actueel ook even de moeite om Tjitske te interviewen.

 7. Fred

  Het geeft wel aan, dat de Burgemeester wel erg laag denkend is over de mede menselijke gevoelens en het kennisniveau van zijn raadsleden. Het artikel lezend , kreeg ik heel sterk het gevoel dat dit niet in de openbaarheid mocht komen, in ieder geval niet in de pers.

  1. Ziener

   Een burgemeester die zo omgaat met zijn of haar raadsleden gaat ook zo om met zijn of haar inwoners.

Reageren is niet meer mogelijk.