DHA-A leader
DHA-A leader

Scholte twijfelt aan waarheid over bod op postkantoor

Den Helder – Rob Scholte verscheen woensdag aan de balie van het stadhuis, met het verzoek inzage te krijgen in het door Tuin BV gedane bod op het voormalig postkantoor. Scholte heeft naar eigen zeggen goede redenen om aan te nemen dat het bod veel lager is dan de gemeente meldt. Hij kreeg overigens niet de stukken die hij wenste.

“We hadden gehoopt op het ontvangen van de notariële akte betreffende de gunning, het proces-verbaal openbare inschrijving. Daar moet namelijk precies op staan voor welk bedrag het aan wie is gegund, maar helaas kregen we alleen het biedingsformulier”, zo laat Scholte weten. Op dat formulier is te lezen dat Tuin inderdaad de gemelde 650.000 euro heeft geboden.

“We hadden bij de processtukken van het spoedappel al wel een notariële akte gehad, maar op dat biedingsformulier waren de bedragen nog zwartgemaakt.” Opvallend is dat op het woensdag wel overhandigde biedingsformulier te zien is dat het initiatief van Tuin wordt ondersteund door Woningstichting Den Helder. Scholte vindt dat echter niet vreemd, hij was er min of meer van op de hoogte.

Opzetje
“Vorige week was Waltmann, de directeur van de Woningstichting, bij me op bezoek. Die vertelde me toen dat ze het initiatief van Tuin zouden steunen, maar dat ze dat juist deden om mij tegemoet te komen. Tuin zou namelijk een lager bod hebben uitgebracht dan ik zelf had gedaan.” Volgens Scholte gaf Waltmann aan dat dit bewust zou zijn gedaan, om te laten zien dat als Scholte het hoogste bod zou hebben gedaan, de gemeente het hem toch niet zou gunnen.”

Toen Scholte woensdag op het stadhuis kwam, trof hij daar per toeval ook de directeur Woningstichting. Die ontkende op dat moment overigens de lezing van de kunstenaar. “Daarom zijn de stukken van de notaris zo belangrijk”, aldus Scholte, “want daar staan de echte gegevens op.” Een medewerker van de gemeente Den Helder heeft woensdag beloofd te kijken of de notaris de stukken vrij wil geven, maar Scholte heeft er weinig vertrouwen in. “Het is te hopen dat de gemeenteraad vraagt naar het proces-verbaal van de openbare inschrijving, zodat dan zekerheid is over het geboden bedrag.”

Woningstichting was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

25 reacties

 1. Dick Berts

  Deze zaak gaat over enige tijd zeer ernstige strafrechtelijke consequenties krijgen. En het is zeker niet de heer Scholte die opgesloten gaat worden.

  1. RB

   we’ll see…. laten we die tijd gewoon rustig af wachten zonder al die onderbuikgevoelens continue te spuien……

   1. Dick Berts

    Vertaling: laten we onze verantwoordelijkheid niet nemen als burgers, maar de maffia vrij spel blijven geven. En laten we vooral onze vriendjes tegen beter weten in blijven steunen. De inmiddels werkelijk overstelpende hoeveelheid bewijs dat Scholte keer op keer te grazen wordt genomen, bestempelen we daarom tot onderbuikgevoelens….

    1. RB

     was Scholte geen vriendje van u? quote: “En laten we vooral onze vriendjes tegen beter weten in blijven steunen” einde quote……
     .
     ik schaar mij achter Rasjutter hieronder…..

     1. Dick Berts

      Rob Scholte is inderdaad een vriend van me. Maar niets is mij meer dierbaar, dan waarheid en eerlijkheid. Indien u over bewijzen beschikt, dat Rob Scholte zich misdraagt, liegt, of wat dan ook, dan sta ik voor aan in de rij om daarover te schrijven. Een vijand val ik lachend aan, als hij dat verdient, en een vriend huilend. Maar dat is dan ook echt het enige verschil.

     2. RB

      denk dat u meer onder de noemer vage kennis valt als u al bij het minste geringste al aanvalt…..

 2. Rasjutter

  Eerst waren het alle wethouder en burgermeester die tegen hem samenspande, wethouders die van alles hadden beloofd en nu wordt de woningstichting ook nog even in zijn val meegenomen? Hij is knetter gek hij ziet spoken en bedenkt van alles, maar dat zijn ze van hem gewend, en dan doel ik niet hier op Den Helder, Google maar eens op die man, zal je zien wat voor fantast hij is.

  1. Dick Berts

   Als er te veel boeven in een stad rondlopen, dan schiet Rasjutter in zijn bestaansangst. Zonder ook maar met een enkel argument te komen, wordt de brenger van het slechte nieuws dan tot een fantast bestempeld, want dat is het veiligste.

    1. Dick Berts

     Omdat dit puberale gezeik steeds terug komt, zal ik er een keer op ingaan. In mijn boek “Hoe overleef ik een crisis” toon ik aan, dat moderne hoogtechnologische samenlevingen steeds kwetsbaarder worden. Daarom raad ik een iets uitgebreider noodpakket aan dan de overheid doet. Daar mag iedereen uiteraard het zijne van vinden. Maar uw poging om mij op deze manier ongemotiveerd als gekke Henkie neer te zetten, terwijl dit niets met het onderwerp te maken heeft, vind ik nogal beneden peil.

    2. Ad

     …en dan heeeel ver buiten deze stad.
     in dit “van God verlaten oord” zou je toch niet willen overleven…. als ik zo de uitvoerig beschreven, en vooral 1943 keer herhaalde omschrijving van Den Helder mag geloven.
     Ik stop met het lezen van de berichtgeving over die Scholte en z’n éénmans-fanclub op deze site.
     De reactie van deze fanclub is een eeuwigdurend ‘knip-plak verhaal’ waar de site van Dhr Boutkan nu niet bepaald leuker op is worden.
     ….jammer

     1. Dick Berts

      Een rechtvaardig mens zou moe worden van de onophoudelijke pogingen van B&W om Scholte te vernaaien en niet van de onophoudelijk noodzakelijke verdediging van Scholte tegen dit onrecht. Dat de rechter Scholte in het gelijk stelt, is voor u kennelijk ook geen enkel argument. Bovendien lijkt het er op, dat u nog liever heeft dat er iemand crepeert, dan dat uw leesplezier een ietsje wordt aangetast.

     2. flipfluitketel

      Gelukkig is met het vrij geven van de notariële akte (zie NHD) deze nutteloze discussie ook weer gesloten en kan de Hr Scholte weer iets nieuws verzinnen om Den Helder in een slecht daglicht te zetten.

  2. Kees Jan

   Rasjutter, als je de media de afgelopen jaren goed gevolgd hebt, kun je constateren dat dit college zicht inderdaad samenspant tegen Scholte. Zij doen er namelijk alles aan om de wens van de gemeenteraad om het Scholtemuseum te behouden voor Den Helder tegen te werken.
   .
   Het wordt dus zeker interessant om te weten wat er in het document van de notaris staat.
   .
   In het bovenstaande artikel zijn wel een aantal interessante puntjes te vinden. DHA heeft de volgende zin geconstateerd: Opvallend is dat op het woensdag wel overhandigde biedingsformulier te zien is dat het initiatief van Tuin wordt ondersteund door Woningstichting Den Helder.
   .
   Na te googelen op commercieel vastgoed Wooncoöperaties, komt de Woningwet 2015 te voorschijn. Hierin staat dat een woningcoöperatie zoals woningstichting Den Helder maar zeer beperkt commerciële vastgoed in hun portefeuille mag hebben. En dat zij zich weer moeten gaan richten op hun kerntaak, sociale woningbouw.
   Een woningcorporatie mag alleen een commerciële activiteit uitvoeren als commerciële bedrijven geen interesse hebben. Woningcoöperaties mogen dus niet betrokken zijn bij aankoop van commercieel vastgoed als er een andere marktpartij (bv Rob Scholte) is die interesse heeft in een vastgoedobject.
   .
   In dit geval gaat het over het oude Postkantoor, maar Woningstichting koopt ook op grote schaal panden op in de binnenstad van Den Helder. Dit is in beide gevallen een overtreding van de Woningwet 2015. Overigens is de gemeente verplicht een markttoets uit te voeren, voordat een wooncoöperatie überhaupt onder strenge voorwaarden commerciële panden mag aankopen. Één van de strenge voorwaarden is bv dat de woningstichting maximaal 10 % van zijn maatschappelijk vastgoed commercieel mag gebruiken cq verhuren. Maatschappelijk vastgoed is bv een buurthuis. Het Wijkhuis in Nieuw Den Helder is maar gedeeltelijk maatschappelijk vastgoed, om dat daar ook kantoren commercieel worden verhuurd aan bv de Thuiszorg van Omring.

 3. scherpe ogen en oren

  beste Rasjutter en RB, hebben jullie een verklaring waarom Kees Jan Tuin het risico heeft genomen om ” het pareltje” mis te lopen door niet deel te nemen aan de eerste bieding???

  1. RB

   dat mag u dhr Tuin zelf vragen, ik heb geen kristallen bol en ga hier niet suggereren zoals anderen hier…..

 4. Rasjutter

  Wel grappig dat er niks meer van mij geplaatst wordt. Maar vrees niet, Facebook is een mooi medium waar ik mijn menig kan geven over het postkantoor en dit.

  1. Kees Jan

   Blijkbaar wordt er nog wel het een en ander van je geplaatst…. Waarschijnlijk waren je andere reacties met een link in de reactie, dan moet je wachten op goedkeuring…… Of je moet je niet houden aan de forum regels.

   1. Rasjutter

    Geen link en niet lopen schelden, alleen de waarheid maar dromen jullie lekker verder

    1. Ronald Boutkan

     er is geen reactie van u verwijderd, geweigerd of per ongeluk als spam aangemerkt. Bovendien gaan uw reacties direct de site op (staan niet aangemerkt als eerst controleren), dus wat u zegt lijkt onjuist.

 5. Monique_K

  Tja, als je in aanmerking neemt dat bij het bod van Scholte de asbestsanering niet op rekening van de gemeente komt en bij Tuin wel Is meteen duidelijk dat het bod van Tuin lager is .. 650.000 minus de geschatte 450.000 ligt 45.000 euro lager dan het bod van Scholte.

Reageren is niet meer mogelijk.