DHA-A leader
DHA-A leader

Subsidie voor evenementen en activiteiten verdeeld

Den Helder – De gemeente heeft bepaald welke evenementen en activiteiten volgend jaar een deel van de beschikbare evenementensubsidie krijgen. Veel aanvragen konden niet worden gehonoreerd, omdat er simpelweg onvoldoende geld voor is. Het budget dat voor 2018 beschikbaar is voor de financiële ondersteuning van publieksevenementen en -activiteiten bedraagt 134.194 euro. Het totaal aangevraagde bedrag aan subsidie overtreft dit jaar ruimschoots het beschikbare budget.

De Adviesraad Citymarketing en de interne projectgroep evenementenbeleid hebben aan de hand van criteria in de Subsidieverordening Publieksactiviteiten en de Algemene subsidieverordening 2013 en de uitgangspunten in de beleidsnota evenementenbeleid “Den Helder gevierd” over de aanvragen geadviseerd. Er zijn negen evenementen en veertien activiteiten die geld krijgen.

De evenementen die subsidie krijgen zijn:
Halve van Den Helder (St. Loopevenementen Den Helder)
Gameday (St. De Kampanje)
Vliegerfeest aan Zee (St. Vrienden van Den Helder)
TedX event (gedeeltelijk) (St.TedX Den Helder)
Historisch Weekend (St. Historisch Weekend)
Botterwedstrijd (St. Helderse Botters)
Tuindorp goes Country & Western (St. Tuindorp Geleerdenbuurbelangen)
Zomerdromen (St. De Kampanje)
Tour de la Salle (St. Tour de la Salle)

Kampanje / Willemsoord
Zeven van de negen evenementen hebben een directe relatie met De Kampanje en/of Willemsoord. De gemeente heeft (nog) niet bekendgemaakt welke evenementen zijn afgevallen, op basis waarvan en hoe de puntentoekenning ten aanzien van alle aanvragen was. Den Helder Actueel heeft inzicht in deze gegevens gevraagd.

De activiteiten die een bijdrage ontvangen zijn:
Bunkerdag (St. Europees Erfgoed Atlantikwall)
Racing Aeolus Den Helder (St. Wind Energie Events)
Julianadorp Power Festival (St. Julianadorp Power Festival)
Sinterklaashuis en intocht Sint Nicolaas (HOB)
Urban Underground (St. Jongeren Cultuur Stimulering)
International JO13 (Vereniging FC Den Helder)
Wandeltocht Julianadorp (St. Kleurrijk Julianadorp)
Feest in de Vesting aan Zee! (St. Stelling Den Helder)
Grachtenconcert (St. Vrienden van Den Helder)
Cultuur in de Schuur (St. Kleurrijk Julianadorp)
Chillen voor tieners Springfair (St. Springfair Julianadorp)
Smaken van de Wereld (St. Hortus Overzee)
Big Bands at Sea (Vereniging Huisduiner Belang)
Super Hero Kids + Obstacle Race (St. Jongeren Cultuur Stimulering)

Ook ten aanzien van de activiteiten is (nog) niet gemeld welke buiten de boot zijn gevallen en om welke redenen. Ook hier is door DHA inzicht in gevraagd.

Blij
‘Evenementenwethouder’ Trees van der Paard is blij dat er voor volgend jaar zoveel verschillende soorten evenementen en activiteiten zijn aangemeld. “Ze houden onze stad het hele jaar door bruisend. Dat is niet alleen fijn voor onze eigen inwoners, ook bezoekers uit de regio komen er voor naar Den Helder. Vandaar dat het college ze graag ondersteunt.”

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

  1. Kees Jan

    De Schouwburg blijft wel via allerlei subsidiestromen geld binnen harken. Terwijl dit megalomane project technisch failliet verklaard kan worden. De gemeenteraad heeft er onlangs over vergaderd. Hier bleek dat de schouwburg direct in de financiële problemen zou komen als de subsidie van € 300.000,- niet meteen zou worden overgemaakt. Er zou dan op zeer korte tijd een liquiditeitsprobleem ontstaan dat er dan surseance van betaling aangevraagd zou moeten worden (begin van Faillissement).

    Reply

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

DHA-B Home468