DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Vier weken lang lichtkunst in Den Helder

Den Helder – Met ingang van donderdag 14 december om 19:00 uur gaat in Den Helder de lichtkunstroute van start. Voor een periode van vier weken zijn er prachtige lichtinstallaties te bewonderen. Het thema ‘Vertrekken en terugkomen’ borduurt voort op het lichtproject ‘O Vaarwel! Vergeet mij niet’ van vorig jaar.

Het bijzondere aan deze lichtkunstroute is dat de projecties speciaal voor Den Helder zijn gemaakt. De kunstenaars zijn voor de projectie in de Beatrixstraat op zoek gegaan naar de mensen achter de berichten tussen de zeevarenden en het thuisfront in Den Helder, de schepen en hun posities op zee. De projectie is een 3D-animatiefilm begeleid door beelden op het ritme van vuurtoren de Lange Jaap.

Op de gevel van Theater De Kampanje aan de Zuidstraat zijn beelden te zien van Wervianen die vroeger op de oude Rijkswerf Willemsoord aan het werk waren. De projecties zijn gemaakt van materiaal uit verschillende archieven en van verhalen en foto’s die bewoners hebben ingestuurd.

Step into the light
Op Willemsoord staat het bekende lichtobject ‘Step into the Light’, dat de wereld rondreist. Een twaalf meter brede caleidoscoop geeft een indrukwekkende lichtshow begeleid op muziek. En de gedichten van stadsdichter Marja Lely worden op het sluisdeurenpodium geprojecteerd als op een ‘groot open boek’.

De lichtkunstroute is tot stand gebracht door Citymarketing Den Helder. De realisatie is mogelijk gemaakt door de gemeente, Zeestad BV, Willemsoord BV, Theater De Kampanje, Stichting Ondernemen aan Zee, HOB, VCOB, Rabobank, Stichting Top van Holland en vele anderen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: