Bijeenkomst over coffeeshop Zuidstraat verplaatst

23

Den Helder – De bijeenkomst die de gemeente houdt over de komst van een coffeeshop in de Zuidstraat is verplaatst. School 7, waar de avond woensdag gehouden zou worden, is bij nader inzien “niet geschikt”, zo meldt de gemeente in een brief aan omwonenden van de Zuidstraat 75-76.

De inloopavond is verplaatst naar De Kampanje en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. “Deze avond kunt u kennis maken met de coffeeshophouder en de plannen van de architect inzien. Er zijn
ook medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen over de vergunningsaanvraag te beantwoorden”, aldus de brief.

Omwonenden zijn fel tegen de komst van de coffeeshop. In het verleden is al geprotesteerd en ook nu worden acties voorbereid. Naar verwachting zullen veel tegenstanders de bijeenkomst bijwonen.

23 REACTIES

 1. ja hier kun je natuurlijk vergif op innemen dat dit idiote plan op weerstand stuit
  blijf er bij dat de loods aan de zuidkant van kolonel Maaskamp kazerne een betere locatie is, afgeschermd, net buiten de woonwijken en industrie op veilige afstand

  • Prof. Dr. Akkelies van Nes, in het dure Rapport Koningstraat: “Verplaatsing naar een (andere) woonbuurt of uitgaansgebied wordt nadrukkelijk afgeraden omdat dit mogelijk tot verplaatsing van de problematiek kan leiden. Een locatie aan de periferie van de stad, lijkt hierbij de beste oplossing.” In Roosendaal/Bergen op Zoom hebben ze gewoon alle coffeeshops gesloten….” I rest my case!”

   • dat is natuurlijk de beste oplossing en daar stem ik meteen voor als we zouden mogen stemmen

 2. Typisch Lolke Kuipers (D66), 1 dag voor de bijeenkomst heeft iemand hem waarschijnlijk in het oor gefluisterd, dat School 7 misschien niet zo slim is bij de ‘onverwachte’ hoge en geagiteerde opkomst.
  Echt een bestuurder met toekomstvisie, die op 21 maart afgeserveerd dient te worden …., pakt die kans dus !

 3. Laat die shop gewoon staan waar die staat, staat er prima. Meerdere mensen zouden eens langs de lokale “groentenboer” gaan, lekker relaxt

 4. zoals ik al vaker heb aangegeven dat de coffeeshop mooi op leeg staande chinese boot kan worden geplaatst omgeven door water van twee kanten te bereiken en totaal niet bij woningen en als er wat gebeurt makkelijk af te grendelen en geen last van auto in de woonwijk wanneer worden die sukkels in de gemeenteraad eens wakker

 5. Er is nog een probleem: de ambtenaren (en ook telkens Lolke Kuipers) beroepen zich op besluiten in raad en commissie, alleen jammer dat de notulen-tapes hiaten vertonen. Dus men beroept zich telkens op sprookjes, nl als er geen volledige schriftelijke notulen zijn en de notulen tapes tonen essentiële hiaten, is er niets besloten….Als ze er wel zijn horen we dat graag op DH actueel.

 6. De gemeente streeft naar rookvrij in, op en rondom scholen, sportvelden en speeltuinen. Wietplantages worden aan de lopende band geruimd. Dat is allemaal zinloos als diezelfde gemeente zich inspant om een lokatie te vinden voor een “ondernemer” die dergelijke drugs verkoopt. De destijds als softdrugs omschreven middelen zijn niet meer soft en leiden al snel tot problemen voor gebruikers en maatschappij. Een pleidooi derhalve voor een drugsvrij Den Helder.

  • Rookvrij of rookverbod, geldt alleen voor tabaks artikelen. Softdrugs, zijn geen tabak. Voor die artikelen, gelden andere regels.

     • bij de inloop avond gisteren liet de architect wel duidelijk de plannen zien, het pand wordt in het midden gescheiden door een gazen wand waarachter (achterin) de rookruimte is…..

   • Fred denkt in verboden en regels. Ik kijk nu naar “streven naar” en zie dan een idiote tegenstelling in handelen. De gemeente kan wel eens wat meer doen aan oplossen van problemen dan slechts als starre uitvoerder van regels op te treden.

    • Je kan haast niet anders denken. De Gemeente zit ook aan regelgeving en de uitvoering en handhaving daarvan vast, en zal dan ook optreden , als iemand daar een eigen invulling aan geeft.

     • nope, de gemeente verbuigt de regels, verzint er waar nodig nieuwe regeltjes bij waar deze worden overtreden, schuiven de verantwoordelijkheid af naar de politie die het op hun beurt weer afschuift op de burgers (de eigenaar van de coffeeshop in deze) en hoeven hierdoor dus dan ook weer niet op te treden

 7. BEHOORLIJK BESTUUR
  Vanavond aanwezig bij de “inloop” avond voor omwonenden van het pand Karsten aan de Zuidstraat.

  ➡Een mooi staaltje van hoe je NIET behoort om te gaan met de inwoners van je stad.
  ➡Buurtbewoners wordt wederom iets wat ze niet willen door hun strot geduwd.
  ➡Een actie waar géén raadsbesluit aan ten grondslag ligt.
  ➡Een actie van een college wat lak heeft aan de bevolking.
  ➡Dit alles omdat de woningstichting de Koningstraat wil ontwikkelen en woningstichtings WIL IS WET!

  Behoorlijk Bestuur is tegen dit soort schijn inspraak en tegen plaatsing van een Coffeeshop in een woonwijk.

  • Wat is Behoorlijk Bestuur van plan met Zeestad CV/BV, dat zou ik ook graag eens duidelijk willen weten !
   Provinciewerktuig Zeestad trekt sinds 2008 hand in hand met Woning Stichting, een spoor van ellende door de stad en ze zadelen de burger op met dure kasten vol achtergelaten lijken !
   21 maart, Mind You !

  • De raad , gaat niet over het coffeeshop beleid. In het verleden, heeft Pieter Bakker . destijds van de stadspartij ,zijn neus daaraan gestoten. Op een bijeenkomst van het bewonersplatvorm Koningdwarsstraat/koningstaat en omgeving over de overlast in de buurt en parkeer garage, werd hem ,toen hij vragen ging stellen , min of meer de mond gesnoerd , met de woorden van iemand van de VVH van de gemeente, ( daar gaat de raad niet over , dat is en zijn beslissingen van de burgemeester , die heeft het coffeeshop beleid naar zich toe getrokken.)

 8. Heel eenvoudig…..AL DIE COFFEESHOPS SLUITEN !!!! Weg met die vies ruikende tenten !!! Lukt dat niet, plaats er dan maar EEN op die lege Chinese boot. Lekker ver weg van woningen enz. Opgelost…..en zo eenvoudig !!!! Of is misschien DE Razende Bol nog een optie ?? !!

  • Hoewel ik het plan om de Chinese boot te gebruiken niet eens zo heel gek vind, is er wel een “klein” probleem; er staan daar een drietal huizen …….

Comments are closed.