Bijna 600 deelnemers bij de 31e Intersport Oudejaarsloop

0

Den Helder – Wind en soms regen bepaalden op oudejaarsdag het beeld van de 31e Intersport Oudejaarsloop. Toch kwamen er bijna 600 deelnemers aan de start. Lange rijen voor de inschrijftafels in de kantine van FC Den Helder vormden het bewijs dat deze loop op de laatste dag van het oudejaar al jarenlang erg geliefd is bij de hardlopers.

De jongste atleten beten de spits af met een snelle 1 km. De zege ging hier naar de DOKEV atleten Milan Leek (3.54 min.) en Jasmijn van den Berg (4.05 min.). De ruim 300 vijf kilometer lopers troffen het niet met het weer. Regen en wind teisterden de deelnemers in Huisduinen en op de Grafelijksduinweg. Joram Kauwoh (Sportlust) (18.53 min.) versloeg in mooi gevecht oudgediende Harmen de Vries (19.03 min.). Bij de vrouwen ging de zege naar Suzanne van der Weide (21.18). Zij bleef Isa Raadgers 7 seconden voor (21.25 min.).

De torenhoge favorieten bij de mannen: Michiel de Ruiter en bij de vrouwen Margriet Berkhout maakten hun faam waar. Vooral Margriet was een klasse apart in het vrouwenveld en zij won met een grote voorsprong op de nummers twee en drie: Marieke van Lierop (Nova) en Jessica Glasbergen (Sportlust). De Nova-atlete finishte in 40.29 min.

Kopgroep
Bij de mannen was de strijd ongemeen spannend. Eerst vormde zich een kopgroep van vijf man (Michiel de Ruiter, Pim Molenaar, Filmon Tesfu , Tim Tesselaar en Ferry van der Heide) die tot aan de strandslag op de Grafelijkheidsduinweg redelijk bij elkaar bleef. Op het strand bij een zeer forse zuidwester tegenwind gingen de Ruiter (Nova) en Molenaar (Trias) er vandoor. Tesfu moest afhaken doordat een losse veter hem parten speelde!

Op de terugweg in de duinen na het keerpunt bij Falga trok De Ruiter een paar keer stevig door en liep verschil met Molenaar op tot maximaal 30 meter, maar telkens beantwoordde Molenaar deze demarrages. Vlak voor de laatste kilometer kwam Molenaar weer bij de koploper en nam brutaal de leiding en leek zijn zinnen gezet te hebben op de eindzege. De Ruiter kwam sterk terug en finishte uiteindelijk met een verschil van zeven seconden op zijn naaste concurrent in eindtijd van 35.47 min.. Derde werd de plaatselijke favoriet Filmon Tesfu (Sportlust) en vierde Tim Tesselaar (Noordkop).

Alle uitslagen: noordkopatletiek.nl.