Christiaan Zwaal Nederlands Masters Kampioen

0

Den Helder – De afgelopen dagen vonden de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Korte Baan plaats in Terneuzen. Meer dan 800 zwemmers uit geheel Nederland, maar ook uit het buitenland, kwamen aan de start bij deze wedstrijd. Voor MSV Zeemacht kwamen Suzanne en Tessa Mosch, Annette van Dok, Jordi de Nijs en Christiaan Zwaal aan de start.

Ze behaalden in totaal negen medailles en als kers op de taart werd Christiaan Nederlands Kampioen op de 50 meter vlinderslag.

Op de eerste dag zwom Annette van Dok naar het brons op de 100 meter rugslag. Christiaan werd in een spannende race Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag. Op de 100 meter vrije slag was er brons voor Masters-debutant Jordi de Nijs. Christiaan zwom hierna naar het zilver op de 200 meter wisselslag, vlak voor Jordi de Nijs die derde werd op deze afstand.
Zilver

Aan het einde van de dag werd de 4x 200 meter vrije slag gezwommen en de ploeg bestaande uit Suzanne, Tessa, Christiaan en Jordi behaalde daar het zilver in een tijd onder het oude Nederlands Masters Record. Dag twee begon goed met brons voor Annette op de 50 meter rugslag. Christiaan behaalde op de 100 meter wisselslag het zilver en de dag werd perfect afgesloten door het estafetteam, dat brons behaalde op de 4 x 50 meter wisselslag in een nieuw clubrecord. Op de laatste dag zwom Christiaan naar het zilver op de 100 meter vlinderslag en werd de 4 x 50 meter vrije slag estafetteteam derde en dus goed voor brons.

In Alkmaar was het derde deel van het Junioren-Jeugd Circuit. Bij deze wedstrijd werden acht finaleplaatsen gehaald, waarbij zes medailles werden gewonnen. Goud was er voor Michael van der Wal, Collin Schouten, Boyd Wijkman en Emma Riemers, zilver voor Kay Wijkman en brons voor Marco van der Wulp. Finaleplaatsen waren er voor Liam Boon en Liam Wesemann, terwijl er medailles waren op de kortere nummers voor Jip Duursema en Nicole Nelissen.