Derde zege voor Den Helder Suns

1

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond de derde competitiewedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op bezoek in Weert werd Basketball Academie Limburg met 76-82 verslagen. Het was na twee thuiszeges de eerste uitoverwinning voor de Suns.

De thuisploeg zat lang aan de goede kant van de score, maar de bezoekers uit Den Helder sloegen in het vierde kwart toe. In de Dutch Basketball League is Weert tot nu toe de directe concurrent voor de laatste plaats, maar dankzij deze zege staan beide ploegen nu op 6 punten uit 15 wedstrijden. De achterstand op de nummer 7 van de competitie, Apollo Amsterdam, is nog slechts twee punten.

De volgende wedstrijd voor de Suns is komende donderdag in Rotterdam. Daarna volgt eerst nog een uitwedstrijd tegen Donar (Groningen), alvorens de Nieuwediepers eindelijk weer thuis de zaal in mogen. Op donderdag 8 februari komt ZZ Leiden naar Den Helder.

Entertainment
De Suns zoeken ondertussen naar manieren om het publiek thuis extra te vermaken. De volgende ‘acts’ staan inmiddels al op het programma:
17 maart: Een vechtsport demonstratie van kampioene Jorina Baars​:
24 maart: demonstratie rohnrader van de vereniging CSAV Turnlust​;
31 maart: demonstratie colorguardgroup van Muziekvereniging Kunstzin;
07 april: (street)dancers van Rik Niks​.

1 REACTIE

  1. Gefeliciteerd Suns! Mooi is om te weten dat de jeugd ( eigen opleiding) steeds meer een rol speelt. Verder is het natuurlijk een prachtig initiatief van de Suns om in de rust van de thuiswedstrijden verenigingen de kans te geven om zich te presenteren aan het publiek. Volgens mij een start van nog meer samenwerking tussen Helderse verenigingen.

Comments are closed.