Eerste oranje bak overhandigd in Julianadorp

7

Julianadorp – Wethouder Odd Wagner heeft maandagochtend in Kruiszwin officieel de eerste oranje afvalbak voor plastic, blik en drinkpakken overhandigd. De gelukkige Julianadorper was de heer Hoogerheijde, die eerder deelnam aan het project 100-100-100, waarbij deelnemers tot doel hadden afval beter te scheiden en zo minder restafval over te houden.

Dat project was een succes en Wagner is ervan overtuigd dat de komst van de oranje bakken uiteindelijk ook zal leiden tot nog minder restafval. Na het overhandigen van de eerste bak gingen medewerkers van de HVC van start met het verder uitdelen van ‘oranje’ in Julianadorp. De inwoners van Julianadorp moeten vanaf vandaag de speciale afvalpas gebruiken als ze restafval willen storten in de door de hele wijk geplaatste ondergrondse containers.

Foto’s: mijnvideoreportage.nl

7 REACTIES

 1. Als het project over een aantal maanden mislukt blijkt, is Wethouder Wagner al weer vertrokken om elders in de provincie schade aan te richten.

 2. Helaas zijn het allemaal grote kliko’s. Mensen die kleine bakken grijs,groen en blauw hebben, krijgen een grote oranje, kleine worden niet geleverd volgens HVC.

  • Helaas is het al enige tijd zo Jacques dat vervangende vuilbakken allen van het groot formaat zijn. De kleine worden helaas niet meer geleverd, ongeacht welke kleur.
   Stefan leest graag iets positiefs; de bewoners waren zo blij dat de ondergrondse containers er waren dat ze direct al vol zaten. Ze worden goed gebruikt …………

 3. Volgens mij worden in het Willem Alexander hof al meer dan een jaar lang de oranje bakken gebruikt… Of is dat geen julianadorp meer?

  • ja interessant he, zelfs op de niet echt recentelijk foto van de site van Willem Alexander hof zie je de bakken al fier tegen de gevels pronken, maar ach het meeste wat de gemeente / overheid ons verteld klopt niet helemaal en moet met wat zout genomen worden….
   .
   https://www.willemalexanderhof.nl/

 4. Ja en ze staan ook zooooo prachtig in de straat…..echt een aanwinst…..de buurt fleurt er echt van op…ik vind het niet om aan te zien, walgelijk gewoon (gezien in J’dorp) !!!!!
  Weet je wat ik denk dat er gaat gebeuren, dat iedereen zijn grijze zak naast de ondergrondse container gaat zetten want dat kost n.l niets en dat het hier binnen de kortst mogelijke tijd krioelt van het ongedierte….het is toch belachelijk dat je voor een zak vuil moet gaan betalen ????!!!!!

Comments are closed.