Father Figures

0

Den Helder – Hij loopt al een tijdje mee in het vak, de 47-jarige Lawrence Sher, en dan hebben we het over zijn werk als cameraman. Vooral films met het etiket komedie zoals alle drie de delen van the Hangover, The Dictator met Sacha Baron Cohen en recent nog de film War Dogs. Een stuk ervaring in dit genre en dat motiveerde hem mogelijk om ook eens zo’n film te gaan regisseren.

Ze zijn een tweeling, maar lijken totaal niet op elkaar. Peter Reynolds (Helms) is een saaie, serieuze man die de kost als dokter verdient; zijn broer Kyle Reynolds (Wilson) is juist flamboyant, extravert en zijn inkomen is hem komen aanwaaien via een Barbecue saus etiket! Drie cent per verkocht artikel is een binnenkomer als er miljoenen potjes saus worden omgezet! De broers hebben elkaar een aantal jaren niet gezien en ontmoeten elkaar als moeder Helen (Close) opnieuw gaat trouwen.

Het grote ontbrekende puzzelstuk in het leven van de broers is hun vader, vooral Peter dweept daar al jaren mee en hij wil nog steeds weten wie hun vader is. Het waren wilde jaren, de jaren ’70, waarin de kinderen zijn verwekt, iedereen ging drinken, dansen, wiet roken en uiteindelijk neuken. Peter is zo langzamerhand woedend over alles en moeders verklapt daarop haar geheim. Zij is met de beroemde footballspeler Terry Bradshaw geweest en de mannen stappen op het vliegtuig naar Miami om hun vader te ontmoeten.

Bloedband
Die vader is super enthousiast als hij kennis maakt met zijn zonen, maar de euforie over hun bloedband verdwijnt als blijkt dat tijdens hun verwekking pa in Australië zat en ma in Amerika, omdat ze geen paspoort had. Exit beroemde pa, het had zo leuk kunnen zijn. De tweeling laat het er echter niet bij zitten en gaat verder op onderzoek uit. De zoektocht ‘who’s your daddy’ brengt de mannen op een soort roadtrip, waarbij de twee kibbelende broers aan elkaar gewaagd zijn. Vele vaders en gebeurtenissen komen op hun pad alvorens de waarheid aan het licht komt.

Het gebeurt wel eens dat een trailer er alleraardigst uitziet, dat je in de lach schiet, maar dan blijkt dat alle hoogtepunten in die trailer van 2 minuten zijn neergezet. Dat is zeker het geval bij de Father Figures, die zich voortbeweegt als een vreemd verhaal, waar geen vaart in komt. Het is twee uur lang kijken naar twee kibbelende volwassenen, die zich gedragen als een paar kleuters. Daar komt nog bij dat ik persoonlijk helemaal geen fan ben van Owen Wilson, die in dezelfde categorie zit als Ben Stiller. Lukt vrijwel nooit iets leuk te vinden met deze acteurs.

Onsamenhangend
Natuurlijk ligt het niet alleen aan de cast, ook het script met de teksten brengt een onsamenhangend verhaal met flauwe grappen. De scene op de spoorwegovergang is zelfs raar en past op deze manier niet in een komedie. Lawrence Sher heeft zijn debuut als regisseur niet goed ingevuld, hij kan beter de camera weer ter hand nemen. Zelfs de medewerking van Glenn Close en Christopher Walken konden deze film niet redden. Een mislukte komedie met een dramastaartje, daar gaan we niet voor naar de bioscoop, het publiek verdient beter.

Regie: Lawrence Sher
Met: Owen Wilson, Ed Helms, Glenn Close, Terry Bradshaw, J.K.Simmons, Katt Williams, Ving Rhames, Christopher Walken
Kijkwijzer: 12 jaar