Frisse Nieuwjaarsduik op strand Julianadorp

0

Julianadorp – Het nieuwe jaar begon in Julianadorp met de Dorper Nieuwjaarsduik en dat is de nieuwe naam voor de traditionele nieuwjaarsduik in Julianadorp. Niet dat er nou zoveel Dorpers het koude water in gingen, want een groot deel van de mensen die aan de traditionele Nieuwjaarsduik meededen kwam van buiten het dorp.

Zo waren er deelnemers uit Den Helder, Alkmaar, Purmerend, Utrecht en zelfs enkele uit Duitsland. De vrijwilligers en de Culturele Vereniging Julianadorp deden hun uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Het was dit jaar voor de 43ste keer dat de nieuwjaarsduik werd gehouden. Classic Gym zorgde er voor dat rond de 300 deelnemers even mee konden doen aan de warming-up.

De weersomstandigheden waren niet zo geweldig als vorig jaar, want zo’n vijf minuten voor de start begon het even flink hard te regenen. Nadat het startschot was gevallen spoedden de deelnemers zich naar de waterkant. Veel mensen gingen er in en er weer snel uit, maar er waren er ook die langer in het water bleven. De Reddingsbrigade was op alles voorbereid en had zelfs een snelle boot te water gelaten om de veiligheid van de deelnemers te garanderen.

Tekst en foto’s: Cor Buschman / LOS