Den Helder Suns verliest eerste bekerduel tegen Landstede

0

Den Helder – Den Helder Suns heeft het Landstede Basketbal erg moeilijk gemaakt in het eerste kwartfinaleduel van het bekertoernooi. Na drie kwarten was er nog een gelijke stand, maar aan het slot nam Landstede een voorschot op de halve finale: 69-74.

In een aanvankelijk koude sporthal Sportlaan en met een geblesseerde Levonte Dorithy op de bank traden de Suns aan tegen de basketballers uit Zwolle, die ze eerder dit seizoen al verrasten met een overwinning. Een matig vierde kwart met cruciale turnovers deden de Helderse basketballers dit keer echter de das om.

Zwolle zette in de beginfase stevig in, met strak verdedigen een 0-6 voorsprong leek het er even op dat het lastige avond voor de Suns zou worden. Na drie speelminuten is het Tjoe de Paula (die bijna de volledige veertig minuten speelt) die namens de Suns de eerste score mag noteren. Met een sterk spelende Tom Koopman, die zijn team op sleeptouw nam met drie driepunters in het eerste kwart, klampen de Suns aan bij de bezoekers uit Zwolle: 20-21

Thran
In het tweede kwart is het, de eveneens goed spelende, Nick Thran die met twee scores op rij de Suns voor het eerst op voorsprong mag zetten. Coach Van de Belt probeert orde op zaken te stellen in een time-out. Halverwege zijn het de Zwollenaren die de leiding nemen, maar andermaal een driepunter van Koopman zorgt voor 29-27 op het scorebord. Alex Laurent dunkt de Suns score omhoog en Zwolle mag, met een twijfelachtige, score in de zoemer de rust stand op 38-37 zetten.

In kwart drie is het voornamelijk puntje wisselen, totdat de laat op gang komende Quinterian McConico met een alley-oop de aanwezigen in extase krijgt. Een driepunter van de Paula brengt de Suns op 49-48 halverwege. Via 56-52 en de vijfde driepunter van Koopman eindigt het derde kwart bij 59 gelijk.

Onzeker
In het laatste bedrijf schiet Laurent met een driepunter de basketballers uit Den Helder naar de laatste voorsprong van de wedstrijd 64-63. Hierna volgt een onzekere periode van de thuisploeg. Thran weet nog te excelleren met een steal en score, echter hiermee kan een run van Zwolle, mede door slordig balverlies, niet voorkomen worden. Het scorebord wijst met nog twee minuten te spelen 69-74 aan en dit verandert niet meer tot het einde van de klok.

De Suns reizen dus volgende week af naar Zwolle voor het tweede duel in deze kwartfinale met, een vooraf niet onoverbrugbare, vijf punten achterstand.