Den Helder wil buitenruimte rookvrij

14

Den Helder – Het college gaat in gesprek met schoolbesturen en sportverenigingen, met als doel dat er maatregelen worden getroffen om speeltuinen, schoolpleinen en buitenaccommodaties rookvrij te maken. Een breed gedragen motie hoefde maandagavond niet eens meer in stemming te komen, omdat het college aangaf deze te omarmen.

Het idee kwam van D66 en de Stadspartij, maar veel fracties steunden het. Paul Koopman van Beter voor Den Helder vond het wel te ver gaan en sprak van “verregaande beknotting van de vrijheid”, “we moeten niet alles verbieden”. Wethouder Pieter Kos gaf aan dat het college uitvoering zal geven aan de motie.

Behalve gesprekken over de rookvrij buitenruimte kan ook gesproken worden over lichte uitzonderingen. Daar waar strikt noodzakelijk kan dan een rookzone komen, op voorwaarde dat die geen overlast veroorzaakt voor andere bezoekers, volwassenen en kinderen. Den Helder streeft naar een rookvrije generatie en de raad is van mening dat de overheid het goede voorbeeld moet geven.

14 REACTIES

 1. Rookvrije zone? Geld dat alleen voor tabaks producten, of geld het voor alles wat tussen de lippen in de fik staat. Bv die stinkende Wiet producten die je al mijlen ver ruikt en in ademd.

 2. Dat zeg jij ook alleen maar, omdat je weet dat ik in die omgeving woon. Ik tip dit echter alleen even aan, omdat een rookverbod alleen geldt voor tabaks artikelen. Die stinkende geestverruimende troep valt onder een ander verbod. Maar hoe en met/door wie moet dat gehandhaafd worden? Weer een taak erbij voor de handhavers die nu al tot over hun oren in het “werk” zitten.?

  • ik dacht dat je die zooi moest mixen met tabak en het dan gezien word als sigarettenrook, ben toch al voorstander om die zooi totaal te verbieden dus kunnen ze hier makkelijk op handhaven, tenminste als ze ooit eens op de Bijlweg van de luie achterkant af kunnen komen om die verkeersregelaar die nu op die hoek z’n tijd staat te verdoen te assisteren…….

 3. Straks ook nog een verbod om in je tuin of op balkon te roken omdat buren er last van kunnen hebben?

 4. Gemeente. verbeter de wereld maar begin vooral bij je zelf. Zie het aantal peuken dat voor de ingang van het stadhuis ligt. Gore bende.

  • En, zijn de peuken van de ambtenaren? of zijn ze van bezoekers die al rokend naar het gemeentehuis komen en voor het binnen gaan hun peuk voor de deur uittrappen. Net als bij eet gelegenheden, nergens zie je zoveel uit gespuugd kauwgom op straat ..

   • denk beiden, het hangt of staat allemaal met handhaving, we weten allemaal dat dit een lachertje is hier, zolang de handhavers niet van de plaats komen zal het alleen maar verergeren, deze zooi zal je niet zien in bijv een Singapore waar beste straffen staan op het weggooien van zooi en er wordt stevig gehandhaafd

  • Wie ben jij dan Henny , om dat met roken te verpesten. Ik heb niet gevraagd of jij de frisse lucht wil verpesten. Jij verplicht mij min of meer om de vervuiling die jij veroorzaakt in te ademen. Dat jij je longen met roken naar de verdommenis aan het helpen bent, dat moet jij weten. Maar doe dat niet met mijn longen. Ik ben er niet van gediend dat iemand in mijn omgeving , druk bezig is mijn gezondheid naar de knoppen te helpen.

Comments are closed.