DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse gemeenteraad weer een fractie rijker

Den Helder – Het aantal eenmansfracties zat nog niet aan de max in Den Helder en dus is er sinds dinsdag weer eentje bijgekomen. Het gaat uiteraard wel ten koste van een bestaande fractie, in dit geval Beter voor Den Helder. Raadslid Marcel de Knijf en BvDH zijn uit elkaar en De Knijf houdt vast aan zijn zetel en is dus per direct een nieuwe eenmansfractie begonnen.

Volgens BvDH zijn partijen in goed overleg uit elkaar, maar speelde het feit dat De Knijf nadrukkelijk interesse had in de PVV wel behoorlijk mee. De gemeente is er snel bij en heeft de website van de raad inmiddels al aangepast.

Het aantal fracties in de Helderse gemeenteraad staat nu op 13, waarvan 7 eenmansfracties. Had De Knijf de zetel overigens wel teruggegeven, dan was die naar de Stadspartij gegaan, omdat BvDH een afsplitsing is van die partij.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

12 reacties

 1. Judge X

  Ik zei het al eerder, gewoon de zetel bij BvDH achterlaten als je bij de PVV solliciteert had De Knijf gesierd, maar deze wandelende oliebol wenst z’n raadsvergoeding tot de laatste dag te consumeren.
  Ik wens hem een prettige stofwisseling.

  1. flipfluitketel

   Als nu de afsplitsing van de SPDH, BvDH zijn zetels had achter gelaten……….. 🙂

 2. Fred

  Ik zei het ook al, ten koste van alles wil deze pluche plakker zijn AOW blijven aanvullen. Wat heeft dit figuur nu de laatste vier jaar gedaan. NIETS alleen de ruif leeg ge vreten. PARIJHOPPER !! Niets merer of minder . Jehebt niks aan deze bejaarde.

 3. TEDXDH

  Weer een bewijs dat lokale partijen er een potje van maken.
  De Knijf, een afsplitsing (Fractie De Knijf) van een afsplitsing (BvDH).
  Het is toch niet te geloven..

   1. TEDXDH

    Geweldig dat je dit af doet met een ”ach”, maar zodra er iets anders onbenulligs gebeurd sta je op de banken.. En goh Judge, ik dacht dat dit Den Helder actueel was? Of heb je ook voorbeelden van CU’ers of CDA’ers die zich hier afsplitsen?

    1. Judge X

     Onbenullig …. ?, dan leest u mijn reacties hier toch niet goed TEDXDH.
     Maar zoals gezegd, je komt het in elke vorm overal in den lande tegen – niet alleen bij het CDA hoor – en dat is dus mooi vergelijking materiaal. 🙂

 4. Judge X

  Intussen is bij D66 net als bij de PVV alleen de lijsttrekker bekend.
  Nog geen lijst, nog geen programma en na zoveel jaren ook nog geen inhoud; wél nog krap 4 weken jongens en meisjes ! 😀 😀 😀

  1. Anton Hagen.

   21 maart 2018 gemeenteraadsverkiezingen,dat is nog wat meer dan de krap 4 weken welke u schrijft beste Judge X.
   Of bedoelt u iets anders,wat ik niet begrijp?
   Die plm €1300 zijn toch mooi meegenomen voor al die zetelshoppers in onze raad.

 5. Dirk

  De enige oplossing lijkt zo langzamerhand dat alle raadsleden zijn / haar eigen lijst begint. Dan hebben we straks 31 partijen en hoeft niemand zich meer af te splitsen. Daarna dienen de kiezers alleen nog maar hun favoriete fractievoorzitter te kiezen………… ( en denk nu niet deze voorstelling alleen in Den Helder speelt)

Reageren is niet meer mogelijk.